هامر H1 خودرویی مشابه مدل‌های کلاس نظامی است و سازنده‌ی آن، ای‌ام جنرال (AM General) است. خط تولید این شاسی‌بلند قدرتمند، از سال ۱۹۹۲ شروع به کار کرد و تا سال ۲۰۰۶ ادامه داشت که اولین خودرو از مجموعه‌ی هامر‌ بود.

هامر مدل 2001

باب لوتس و هنریک فیسکر، مسئولان شرکت VLF، قراردادی با تولیدکنندگان هاموی (Humvee) امضاء کرده‌اند که بر اساس آن قرار است نسل جدیدی از هامر H1 را در میشیگان تولید کنند. در این کارگاه تولیدی، جمعی از دوستداران بی‌راهه‌نوردی و متخصصین کلاس آف‌رود جمع شده‌اند. در این مدل قرار است موتور و گیربکس‌های تولید جنرال موتورز استفاده شود. هرچند برند هامر در سال ۲۰۱۰ از سوی جنرال موتوررٰ کنار گذاشته شده و خط تولید H1، از سال ۲۰۰۶ متوقف شده است، AM جنرال کماکان در سال‌های بعدH1 را برای کاربری‌های مختلف به متحدان نظامی ایالات متحده فروخته است. از سال ۲۰۱۳ نسخه‌ای از H1 تحت نام کیت C عرضه شد که این نسخه برای استفاده‌ی غیر نظامیان و با قیمت ۶۰ هزار دلار همراه بود. بخش صادرات هاموی، از این نسخه به آفریقا، اروپا و خاورمیانه صادر کرده است.

H1 جدید پیش از عرضه در آمریکا، به متمولین چینی با حداقل قیمت ۱۵۰ هزار دلار فروخته می‌شود و عرضه امکانات اضافه، قیمت این غول بیراهه‌نوردی را تا ۲۵۰ هزار دلار افزایش می‌دهد. این خودرو با چهره‌ی کلاسیک و خشن خود ارائه می‌شود و همچنین برای تودوزی و فضای داخلی سه انتخاب با نام‌های آلفا، براوو و چارلی وجود دارد که این سه، اولین حروف الفبای نظامی و به‌اصطلاح A ,B ,C نظامی هستند.

interior hummer h1

در زیر کاپوت هم حق انتخاب‌هایی به خریداران داده شده است. چهار نوع موتور مختلف برای ارائه در دسترس‌اند که می‌توان آن‌ها را از نظر میزان مصرف سوخت و استهلاک، از جمله‌ی بدترین‌ها دانست. هرچند جان کاستین مدیر هاموی معتقد است که بعضی می‌خواهند در سرعت‌های پایین، از رانندگی با خودرو لذت ببرند.

البته این خودروساز آمریکایی خوب می‌داند چطور علاقه‌مندانش را راضی نگه دارد. قلب تپنده‌ی این جنگنده یک موتور هشت سیلندر ۶.۵ لیتری دیزل است که در سه نسخه‌ی ۱۹۰، ۲۰۵ و ۲۵۰ اسب بخاری عرضه می‌شود. حالت چهارم هم موتوری از ساخته‌های جنرال موتورز است که همه آن را می‌شناسیم. پیشرانه‌ی LS3 که در شورولت کامارو ZL1 وجود دارد، با حجم ۶.۲ لیتر، ۴۳۰ اسب بخار قدرت و  575 نیوتن‌متر گشتاور ارائه می‌کند. این اطلاعات برای علاقه‌مندان خودروهایی آمریکایی کافی است تا تمام صد هامری را که قرار است امسال تولید شود، در زمان کوتاهی پیش‌خرید کنند.

hummer h1 side

 

 
 


تاريخ : پنج شنبه 4 خرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

هرساله دانش‌آموزان زیادی وارد دانشگاه‌ها می‌شوند تا علوم مختلف را به‌منظور رسیدن به جایگاه شغلی مورد علاقه بیاموزند. رباتیک، هوش مصنوعی، ساخت پهباد و دیگر شاخه‌های مهندسی مدرن، این روزها طرفداران زیادی دارند. سؤالی که با پیشرفت تأثیر ربات‌ها در زندگی ما ایجاد می‌شود، این است که در ۱۰ سال آینده چه شغل‌هایی وجود خواهند داشت و چه شغل‌هایی توسط ربات‌ها اشغال خواهند شد.

خودروهای خودران جای رانندگان کامیون و تاکسی را خواهند گرفت. ربات‌ها شغل‌های کارخانه‌ای مثل مونتاژ را از انسان می‌ربایند. پهبادها نقش پیک و تحویل‌دار را ایفا می‌کنند و پستچی‌های کند سنتی برکنار می‌شوند. شغل‌های دفتری و اداری که تصور می‌کردیم ایمن می‌مانند، در معرض حمله‌ی هوش مصنوعی خواهند بود.

جاش المان یک سرمایه‌گذار مخاطره‌پذیر در شرکت شرکای گرِیلاک است (سرمایه‌گذاران در فیس‌بوک، AirBnB،  دراپ‌باکس، لینکدین، پاندورا و...), اخیراٌ فهرستی از هفت شغل منتشر کرده است که باور دارد همچنان در آینده‌ی نزدیک در دسترس خواهند بود. سرمایه‌گذاران، مخترعین و کارآفرینان موارد بیشتری در فیس‌بوک به این فهرست اضافه کردند.

۱. هوش مصنوعی

هوشمندسازی ماشین‌ها (شامل یادگیری ماشینی، یادگیری عمیق و شبکه‌های عصبی).

۲. واقعیت افزوده و واقعیت ترکیبی

قرار دادن داده‌ها و تصاویر مجازی بر بستر دنیای واقعی.

۳. واقعیت مجازی

ایجاد فضاهای کاملاً مجازی با تجربیات نزدیک به واقعیت.

۴. پهباد

ربات‌های پرنده، راننده، راه‌رونده و شناگر.

۵. رباتیک و اتوماسیون

ربات‌های سازنده، علمی، دستیار، هم‌نشین و دیگر انواع ربات‌ها. 

۶. ژنومیک

درک، کنترل و حتی شاید ارتقاء DNA طبیعی در ما و دیگر موجودات.

۷. رابط‌های کاربری اتصال ماشین به ذهن 

رابط كاربری نهایی یعنی اتصال ذهن به کامپیوتر؛ کاری که ایلان ماسک هم اخیراً آغاز کرده است. 

۸. علم داده‌

درک، بهینه‌سازی و بهره‌برداری از داده‌ها

۹. بلاک چِین یا زنجیرهٔ بلوکی

برخلاف پایگاه داده‌های سنتی، در بلاک چِین رکوردها به‌صورت زنجیره‌وار و بدون کنترل متمرکز به یکدیگر متصل هستند.  بلاک چین به‌نوعی یک دموکراسی انقلابی در پایگاه داده ایجاد کرده است.

۱۰. اینترنت اشیاء

بسیاری از چیزها شامل اشیاء و وسایل محیط پیرامونمان که به شبکه اینترنت متصل می‌شوند و می‌توان توسط اپلیکیشن‌های موجود در تلفن‌ هوشمند و تبلت، آن‌ها را کنترل و مدیریت کرد.

۱۱. فناوری نانو و هوش گروهی

مهندسی در سطح مولکولی و نانو. هوش گروهی نوعی روش هوش مصنوعی است که استوار بر رفتارهای گروهی در سامانه‌های نامتمرکز و خودسامانده بنیان شده است.

۱۲. رایانش کوانتومی

رایانش در سطح اتم که در آن از پدیده‌ها و قوانین مکانیک کوانتوم مانند برهم‌نهی (Superposition) و درهم تنیدگی (Entanglement) استفاده می‌شود.

۱۳. چاپ سه‌بعدی

چاپ آنی و یکجای اشیاء کوچک و بزرگ؛ حتی ساختمان‌ها

توجه داشته باشید که موارد ذکرشده، به خودی خود شغل نیستند. می‌توان گفت زمینه‌ی مطالعه و نوآوری هستند؛ و نکته‌ی اساسی همین‌جا است: یافتن ناحیه‌ای که در آن می‌توان خلاقیت و هوش بشری را با روشی بی‌همتا و نوین به کار گرفت.

به نظر شما چه شغل‌ها یا زمینه‌هایی در کشورهای درحال‌توسعه همچون ایران وجود دارند که دست‌ کم در آینده‌ی نزدیک همچنان در دست نیروی انسانی باقی می‌مانند؟ 



تاريخ : پنج شنبه 4 خرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

از زمان پیدایش انسان‌ها، داشتن خانه و سرپناه جزو اصلی‌ترین دغدغه‌های آن‌ها بوده است. در طول زمان روش‌های متفاوتی برای ساخت خانه‌ها ابداع‌ شده است که نقطه‌ی اشتراک همه آن‌ها، مدت‌زمان طولانی ساخت و هزینه بالا است.

استارت‌آپ جدید اوکراینی بانام پسیودوم که درزمینه‌ی ساختمان‌سازی فعالیت می‌کند، به‌تازگی روشی برای ساخت  خانه‌هایی کوچک در زمان کم و با هزینه‌ی پایین ارائه کرده است. در این روش قسمت‌های مختلف ساختمان نظیر دیوارها، سقف و کف خانه‌هایی به ابعاد ۳۵ متر مربع به‌صورت مجزا به‌وسیله‌ی یک ربات با استفاده از فناوری چاپسه‌بعدی ساخته می‌شوند. سایر قسمت‌های ساختمان نظیر درها، پنجره‌ها، سیم‌کشی ساختمان نیز در انتها به‌وسیله‌ی کارگران نصب می‌شوند.

این خانه‌ها هوشمند هستند؛ به این معنا که نیازی به اتصال به شبکه برق شهری نیست و وظیفه‌ی تأمین انرژی الکتریکی مورد نیاز و ذخیره آن، بر عهده‌ی صفحات خورشیدی روی سقف و باتری‌های تعبیه‌شده در خانه است. همچنین آب موردنیاز از طریق رطوبت موجود در هوا تأمین می‌شود، اما ساکنین می‌توانند آن را به سیستم آب شهری نیز متصل کنند. همچنین سیستم فاضلاب مستقلی در این خانه تعبیه‌شده است.

بر اساس اطلاعات شرکت سازنده، قیمت پایه این خانه‌ها از ۳۱,۹۰۰ دلار شروع می‌شود و ساکنان کشورهای آمریکا و اوکراین می‌توانند به‌صورت آنلاین برای سفارش این خانه‌ها اقدام کنند. اولین سفارش‌ها در سال جاری تحویل مشتریان داده خواهد شد.

 

3D printed house- out view

نمای خارجی ساختمان به‌صورت بالا است. این خانه از یک راهروی بزرگ و آشپزخانه کوچک و دیواری شیشه‌ای تشکیل‌ شده است.

 

 

3D printed house-inside

در این مدل طراحی‌شده، خبری از اتاق‌خواب مجزا نیست و همچنین حمام کوچکی در کنار آشپزخانه تعبیه‌ شده است.

 

 

3D printed house- inside view

شرکت پسیودوم، ۳ مدل طراحی‌شده را به مشتریان ارائه کرده است و مشتریان می‌توانند مدل‌های سفارشی خود را بسازند. در مدل‌های پریمیوم مبلمان هم قرار داده خواهد شد که البته در تصویر بالا این ویژگی در نظر گرفته نشده است.

 

 

3D printed house- living off the grid

به دلیل کوچک بودن این خانه‌ها، امکان جابه‌جایی راحت آن‌ها وجود دارد و مشتریان می‌توانند در مکان‌های مختلفی نظیر ساحل و جنگل زندگی کنند.

 

 

3D printed house-living off the grid

ماریا سوروکینا، طراح این خانه‌ها می‌گوید:

ما باید فرصت زندگی در طبیعت و دوری از شهرنشینی در کنار داشتن زندگی راحت را داشته باشیم. این فناوری به ما این فرصت را می‌دهد که در جنگل‌ها، کوه‌ها و ساحل، به‌دوراز مردم و تمدن شهری، زندگی کنیم.

3D printed house- living in snow

برای ساختن این خانه‌ها، گروه طراحی نقشه‌ی ساختمان را به شرکت‌های خود در کالیفرنیا و اوکراین می‌دهد. در این شرکت‌ها سقف، کف و دیوارهایی باضخامت ۲۰ سانتی‌متر که از فیبر کربن، پلی اورتان، رزین، فیبر بازالت و فایبرگلاس تشکیل‌ شده‌اند، به‌وسیله‌ی یک ربات هفت محوره به‌صورت لایه به لایه ساخته می‌شوند. درها،  پنجره‌ها، سیستم ایمنی، صفحات خورشیدی، مخزن فاضلاب، سیستم سرمایش و گرمایش و سایر دستگاه‌ها نیز در ادامه اضافه می‌شوند.

3D printed house- map

با توجه به نحوه طراحی، فرآیند ساخت تا کمتر از ۲۴ ساعت به پایان خواهد رسید. طراحی و ساخت خانه‌های بزرگ‌تر و با امکانات و ویژگی‌های بیشتر، نظیر آنچه در زیر می‌بینید، تا یک ماه به طول خواهد انجامید؛ اما اگر که خانه به‌صورت پیش‌ساخته باشد، فرآیند ساخت به کمتر از یک روز کاهش خواهد یافت.

3D printed house- 3d view

این شرکت معتقد است که فناوری چاپ سه بعدی روشی ارزان‌تر و با کارایی بهتر برای ساخت خانه‌هایی مقرون‌به‌صرفه و با امکانات مناسب است. ماریا سوروکینا، می‌گوید:

بالغ‌بر ۱۰۰ میلیون نفر در دنیا زندگی می‌کنند بدون آنکه سقفی بالای سرشان داشته باشند. این شرایط نیازمند ساختن خانه مقرون‌به‌صرفه تر است.

3D printed house- living in snow

پسیودوم تنها شرکتی نیست که از فناوری چاپ سه بعدی برای ساخت خانه‌های خود استفاده می‌کند. استارت‌آپ اپیس کورپ در سانفرانسیسکو، داس آرشیتکت در آمستردام و همچنین برَنچ تکنولوژی در ایالت تنسی نیز اعلام کرده‌اند که می‌توانند خانه‌هایی در کمتر از یک روز تا یک هفته بسازند.



تاريخ : پنج شنبه 4 خرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

40B8AD5400000578-4535670-image-a-16_1495580269480.jpg

محققان موفق به ایجاد تلفیقی از واقعیت افزوده، فناوری بازی و آناتومی برای دانشجویان رشته فیزیوتراپی شدند.

 به نقل از دیلی میل، هدف این سیستم نمایش دادن لایه‌های مختلف بدن انسان بر روی یک بیمار داوطلب و ارائه تصویری از چگونگی عملکرد سیستم‌های بدن در زمان واقعی است.

این سیستم که Augmented Studio نام دارد بدین منظور طراحی شده تا وضعیت آموزش دانشجویان فیزیوتراپی را  ارتقا دهد.

در حال حاضر، دانشجویان فیزیوتراپی با استفاده از این سیستم که توسط محققان در دانشگاه ملبورن توسعه یافته، به درستی می‌دانند که عضلات چگونه کار می‌کنند و این فناوری به آنها اجازه می دهد تا شکاف میان دروس تئوری و یادگیری عملی را پر کنند.

این سیستم با استفاده از سنسورهایی کار می‌کند که بر روی یک اسکلت نصب شده و تصاویر عضلات انسان و اسکلت بدن را نمایش می‌دهد.

هنگامیکه فرد داوطلب به فضای پروجکشن قدم می‌گذارد، باید با باز کردن دستان حالت T به خود بگیرد تا ردیاب با  بدن وی تطابق یافته و تصاویری منطبق با بدنش را ارائه دهد.

استادانی که از این فناوری استفاده کرده‌اند اظهار کردند که توانایی دانشجویان در حرکت و احساس اندام به آنها کمک می‌کند تا آنها چگونگی عملکرد واقعی اندام را دریابند.



تاريخ : پنج شنبه 4 خرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

محقق دانشمند

محققان دانشگاه علم و صنعت ایران طی یک طرح پژوهشی موفق به ارائه روش‌هایی مقاوم با اطمینان‌پذیری بالا برای آشکارسازی هدف در دورترین فاصله ممکن در سامانه‌های دفاعی شدند.

 مهندس مهدی نصیری، دانش‌آموخته مقطع دکتری رشته مهندسی برق و الکترونیک دانشگاه علم‌وصنعت که این طرح را در قالب رساله دکتری خود با عنوان«آشکارسازی هدف هوایی در تصاویر مادون قرمز با اطمینان‌پذیری بالا بر مبنای توجه بصری انسان» و با راهنمایی دکتر سیدمحمدرضا موسوی میرکلائی و دکتر ستار میرزاکوچکی ارائه کرده است، در این باره گفت: هدف از انجام این رساله، ارائه روشی مقاوم با اطمینان‌پذیری بالا و بر اساس سامانه توجه بصری انسان برای آشکارسازی موثر هدف هوایی کوچک کم‌ نور در تصاویر مادون قرمز با کلاتر پیچیده است.

اولین دانش‌آموخته دکتری پژوهش‌محور دانشگاه علم‌وصنعت افزود: در سامانه‌های دفاعی، آشکارسازی هدف در دورترین فاصله ممکن بسیار با اهمیت است. از این رو هدف در تصاویر مادون قرمز اکتساب شده بسیار کوچک و کم نور بوده و با وجود کلاترها و نویز در پس‌زمینه‌های پیچیده، آشکارسازی اطمینان‌پذیر هدف با نرخ پایین هشدارهای کاذب چالش‌برانگیز می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: هدف کوچک در تصاویر مادون ‌قرمز به صورت ویژگی‌های برجسته است که توجه بصری انسان را به خود جلب می‌کند؛ امروزه مدل‌های محاسباتی توسعه داده‌شده بر مبنای سامانه بصری انسان در بسیاری از کاربردها از جمله آشکارسازی هدف در تصاویر مادون ‌قرمز پیشنهاد شده‌اند که دارای نتایج مطلوبی نیز بوده‌اند. لذا در این رساله ضمن بررسی و تحلیل روش‌های متداول آشکارسازی هدف کوچک در تصاویر مادون‌ قرمز و مفاهیم و مسائل پایه‌ای مرتبط با آن به بررسی و تحلیل سامانه بصری انسان و نمونه‌های مدل محاسباتی ارائه‌شده برای آشکارسازی هدف کوچک در تصاویر مادون ‌قرمز پرداخته می‌شود.

مهندس نصیری یادآور شد: در این رساله براساس سامانه توجه بصری انسان دو روش مقاوم و با اطمینان پذیری بالا ارائه شده است که می‌توانند به صورت موثر هدف کوچک کم‌نور هوایی را در تصاویر مادون ‌قرمز با کلاتر پیچیده آشکار کنند.

وی افزود: در روش پیشنهادی اول با استفاده از ادغام نقشه‌های برجستگی ساکن و حرکت ایجادشده از تصاویر مادون ‌قرمز حاوی هدف در حال پرواز، اهمیت دادن به برجستگی‌های به دست‌آمده از یک روش نسبت به روش دیگر و استفاده از اطلاعات و مزیت‌های همه نقشه‌ها، در نقشه برجستگی ادغام ‌شده با اطمینان‌پذیری بالایی کلاتر و نویز پس‌زمینه فرونشانده شده و هدف نسبت به آن‌ها برجسته‌تر می‌شود؛ در نتیجه تباین بین آن‌ها را بالاتر می‌برد و در نهایت با استفاده از نقشه برجستگی ادغام‌شده به دست آمده آشکارسازی هدف انجام می‌شود.

محقق طرح خاطرنشان کرد: در روش پیشنهادی دوم ابتدا نقشه‌های ویژگی‌های گاوسی شکل از تصویر اصلی مادون‌ قرمز استخراج می‌شود. سپس بر پایه تبدیل کسینوسی گسسته پالسی نقشه‌های برجستگی ایجاد می‌شود که در آن هدف برجسته و کلاتر پس‌زمینه فرونشانده شده است و در نهایت برای افزایش تباین بین هدف و کلاتر پس‌زمینه و بالا بردن مقاومت روش در برابر هشدارهای کاذب، نقشه‌های برجستگی به دست آمده با یکدیگر به صورت تطبیقی ادغام و با استفاده از آن آشکارسازی هدف انجام می‌شود.

مهندس نصیری تصریح کرد: به منظور ارزیابی عملکرد روش‌های پیشنهادی، دو مجموعه داده از تصاویر واقعی مادون‌ قرمز حاوی هدف کوچک در حال پرواز و در کلاتر پیچیده پس‌زمینه آماده شده است.

وی ادامه داد: آزمایش‌ها بر روی این مجموعه داده‌ها و ارزیابی‌های مختلف کمی و کیفی نشان می‌دهد که روش‌های پیشنهادی می‌توانند هدف کوچک در تصاویر مادون ‌قرمز را نسبت به روش‌های دیگر بر پایه توجه بصری انسان به صورت موثرتر و با اطمینان‌پذیری بالاتری آشکار کنند. به طوری که در یکی از روش‌های پیشنهادی معیار کمی بهره سیگنال به کلاتر دارای نرخ متوسط 49 درصدی است که نسبت به مقاوم‌ترین روش ارائه شده تاکنون مقایسه شده و به میزان 33 درصد بیشتر است. این میزان اختلاف نشان می‌دهد که روش پیشنهادی می‌تواند با اطمینان‌پذیری بالاتری نسبت به روش‌های دیگر، سیگنال هدف را حفظ و همزمان کلاتر پس‌زمینه در تصاویر مادون قرمز را تضعیف کند.

مهندس نصیری خاطرنشان کرد: از این رو روش‌های پیشنهادی می‌توانند در بسیاری از کاربردهای آشکارسازی هدف کوچک در تصاویر مادون‌ قرمز مورد استفاده قرار گیرند.



تاريخ : پنج شنبه 4 خرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

photo_2017-05-24_16-56-24.jpg

محققان دانشگاه کمبریج در تحقیقی دریافتند که مغز چطور به بدن برای سوزاندن چربی و تنظیم مصرف انرژی در برابر میزان کالری دریافتی فرمان می‌دهد.

 به نقل از گیزمگ، بسیاری از افراد از چاقی خود ناراحت هستند و برای رسیدن به اندامی متناسب و همچنین پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی اقدام به پیروی از رژیم‌های غذایی مختلف می‌کنند.

در رابطه با این رژیم‌ها بسیاری از افراد هستند که نمی‌توانند به وزن دلخواه خود برسند و رژیم را نیمه‌کاره رها می‌کنند.

حال محققان دانشگاه کمبریج متوجه شده‌اند مغز انسان نیز این روند را دوست ندارد و با تغییر مداوم در رژیم غذایی مخالف است. به همین دلیل به بدن فرمان می‌دهد که سوزاندن چربی را متوقف کند و در پاسخ به کمی کالری دریافتی، مصرف انرژی را در بدن کاهش می‌دهد.

بسیاری از افراد با اصطلاح رژیم گرفتن یو- یویی آشنا هستند، خصوصا کسانی که چندین رژیم را تجربه کرده و نتیجه نگرفته‌اند.

محققان دانشگاه کمبریج به سراغ عوامل پنهان دخیل در این موضوع رفتند تا ببینند دلیل این عدم موفقیت‌ها در کجاست.

دکتر "کلمنس بلوت"( Clémence Blouet)  محقق ارشد این پروژه گفت: ما از قبل می‌دانستیم که مغز به عنوان ترموستات کالری بدن عمل می‌کند اما نحوه تصمیم‌گیری برای سوزاندن کالری غداهای خورده شده تا به حال به صورت یک راز باقی مانده بود.

تیم تحقیقاتی با بررسی نورون‌های موجود در هیپوتالاموس مغز که مسئول تنظیم اشتها هستند متوجه شدند زمانی که این نورون‌ها فعال می‌شوند حس گرسنگی به انسان دست می‌دهد و با از کار افتادن آنها حس بی‌اشتهایی به انسان دست می‌دهد.

با توجه به اینکه دمای بدن نشان‌دهنده میزان انرژی مصرفی در بدن است، محققان با دستکاری ژنتیکی روی موش‌ها عملکرد این نورون‌ها را تغییر دادند و متوجه شدند زمانی که نورون‌ها فعال هستند اما غذایی در دسترس نیست، میزان مصرف انرژی کاهش چشمگیری پیدا می‌کند.

با توجه به اینکه این مکانیسم برای محافظت از انسان برای بقای بیشتر و مبارزه با کمبود غذایی است اما انسان امروزی از آن به عنوان سدی برای کاهش وزن یاد می‌کند.

احتمالا در آینده محققان باید به فکر روش‌هایی باشند که بتوانند عملکرد این نورون‌ها را تحت کنترل بگیرند تا بتوانند در زمانی که نیاز به چربی‌سوزی وجود دارد، نورون‌ها مانع نشوند.

نتایج این تحقیق در نشریه علمی eLife منتشر شده است.



تاريخ : پنج شنبه 4 خرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

air-new-zealand-hololens-2.png.jpg

شرکت هواپیمایی Air New Zealand به تازگی از هولولنز مایکروسافت در یک عینک هوشمند برای بهبود خدمات خدمه پرواز استفاده کرده است.

 به نقل از گیزمگ، این خدمه از عینک‌های هوشمند واقعیت ترکیبی برای درک خواسته‌ها و احساس مسافران استفاده می‌کنند.

پروژه این شرکت هواپیمایی هنوز در مرحله آزمایشی قرار دارد اما نشان دهنده استفاده جالب و نوآورانه‌ای از فناوری است.

هنگامی که خدمه پرواز با استفاده از عینک هوشمند به یک مسافر نگاه می‌کنند، هولولنز به آنها اجازه می‌دهد تا به سرعت جزییات این مسافران برای خدمه نمایش داده شود.

آنها با استفاده از این جزییات می‌توانند احساس مسافر را در آن لحظه تشخیص دهند و بفهمند که به چه چیزی نیاز دارد.

این خواسته‌ها شامل درخواست غذا و نوشیدنی، درخواست برنامه سفر و موارد دیگر است.

آنها می‌توانند با استفاده از این فناوری، حالت چهره مسافر را تشخیص دهند و در صورت وجود مواردی مانند اضطراب و نگرانی با برقراری ارتباط با وی این مشکل را برطرف کنند.

این فناوری به بهبود وضعیت مسافران و همچنین خدمات رسانی خدمه پرواز کمک کرده و می‌تواند برای شرکت Air New Zealand یک راه هوشمندانه در جهت ارائه خدمات بهتر به مشتریان باشد.



تاريخ : پنج شنبه 4 خرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

شاهین رفیعی

دانشمندان واحد تحقیقات پزشکی ویل‌کرنل به رهبری شاهین رفیعی دانشمند ایرانی با موفقیت توانستند برای اولین‌بار سلول‌های بنیادی خون‌ساز انسانی را در آزمایشگاه تولید کنند.

 به نقل از دیجیتال ترندز، دو تیم  تحقیقاتی دست به ساخت سلول‌های بنیادی در آزمایشگاه زده و آنها را بر روی انسان‌ها و موش‌ها آزمایش کردند.

پس از 20 سال تلاش، دانشمندان موفق شدند تا سلول‌های بالغ را به سلول‌های خونی که هم خود و اجزای خون را بازسازی می‌کنند ایجاد کنند.

یک تیم، به رهبری جورج دالی زیست شناس سلول‌های بنیادی از بیمارستان کودکان بوستون در ماساچوست موفق به تولید سلول‌های انسان شدند که مانند سلول‌های بنیادی خون عمل می‌کند.

این تیم از سلول‌های پوست انسان و دیگر سلول‌هایی که از بدن بزرگسالان گرفته شده بود به عنوان ماده پایه استفاده کردند.

با استفاده از یک متد استاندارد، آنها سلول‌ها را برای تولید سلول‌های مشابه برنامه‌ریزی کردند. به سلول‌های بنیادی که بتوانند تکثیر شوند سلول‌های پرتوان اطلاق می‌شود. هر چند تا به حال این سلول‌ها موفق به تولید خون نشده‌اند.

و تیم دوم، به رهبری "شاهین رفیعی"  زیست شناس سلول‌های بنیادی ایرانی از کالج پزشکی کورنل ویل در شهر نیویورک، سلول‌های بالغ موش‌ها را به سلول‌های بنیادی خون تبدیل کردند.

این روش پیشگامانه راه را برای انتقال خون هموار کرده و همچنین می‌تواند بیماران مبتلا به اختلالات خونی را با استفاده از سلول‌های خود، به جای تکیه بر پیوند مغز استخوان فرد دیگر درمان کند.

پیوند مغز استخوان و پیوند سلول‌های بنیادی، جایگزینی مغز استخوان فرد بیمار با مغز استخوان سالم است تا بیمار بتواند مقادیر بالای داروهای شیمی درمانی و یا پرتودرمانی را دریافت کند. اما مشکل این است که بسیاری از بیماران یک اهدا کننده خوب که سلول‌های همسانی با آنها داشته باشد را پیدا نمی‌کنند.

محققان این پژوهش برای اینکه سلول‌های خونی را بوجود بیاورند، سلول‌های دیواره ریه موشها را گرفته و سپس از مجموعه‌ای از چهار پروتئین که قبلا مشخص شده در تشکیل سلول‌های بنیادی خون تاثیر دارند، استفاده کردند.

در یک آزمایش مشخص شد که این سلول‌های بنیادی خون که دوباره برنامه ریزی شده بودند توانایی بازسازی کل سیستم خون موش برای کل طول عمر این حیوان را داشته و همچنین برای تقویت سیستم ایمنی آنها مفید هستند.

نتایج نشان می‌دهد که این روش به طور موثری می‌تواند سلول‌های رگ‌های خونی را به سلول‌های بنیادی که عملکرد کاملی دارند تبدیل کند.



تاريخ : پنج شنبه 4 خرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

دکتر زهرا عبدالهی در خصوص تغذیه در مام مبارک رمضان به خصوص در وعده افطار، به خبرنگار مهر، گفت: در هنگام افطار مصرف غذاهای سبک و مختصر شامل گروه های غذایی شیر و لبنیات (مانند شیر و ماست و پنیر) میوه ها، سبزی ها، نان و غلات (مانند برنج و نان) توصیه می شود مانند نان و پنیر و سبزی که یکی از عادات خوب غذایی روزه داران  در این ایام است
 
وی ادامه داد: مصرف شیر گرم و فرنی و یــا شیر برنج در هنگام افطار مناسب است. استفاده از مواد غذایی آبکی مثل سوپ، آش، حلیم بــدون روغن و همچنین مایعات به هنگام افطار و سحر موجب حفظ تعادل آب و املاح فرد روزه دار می شود.
 
وی با بیان اینکه استفاده از سبزی ها و میوه ها در هنگام افطار و همچنین در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به دلیل اینکه منبع خوبی از فیبر هستند برای دستگاه گوارش بسیار مفید بوده و مانع بروز یبوست می شود عنوان کرد: توصیه می شود در وعده سحری مقدار مناسبی سبزی های مختلف مصــرف شود. سبزی ها با دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب، علاوه بر تامین ویتامین ها و املاح مورد نیاز بدن، از تشنگی فرد در طول روز جلوگیری می کنند.
 
عبدالهی با اشاره به این امر که مصرف مایعات مثل آب آشامیدنی، آب میوه، شیر کم چربی، دوغ بدون نمک در فاصله پس از افطار تا هنگام خوابیدن کمک می کند که تعادل آب والکترولیت های بدن شما در هنگام روزه داری حفظ شود تاکید کرد: در ماه مبارک رمضان بهتر است از غذاهای سرخ شده وپرچرب استفاده نشود زیرا علاوه بر افزایش چربی های خون موجب سوءهاضمه، ورم معده و اضافه وزن و چاقی می شوند.
 
وی خاطر نشان کرد: مصرف زیاد مواد قندی و شیرین مثل کیک های خامه ای، شکلات، شیرینی های خامه دار، زولوبیا و بامیه، باقلوا، حلوای خیلی شیرین و چرب، شله زرد شیرین وچرب  در ایام ماه مبارک رمضان اضافه وزن و چاقی و خطر بالا رفتن قند خون را به دنبال دارد.


تاريخ : چهار شنبه 3 خرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

بررسی گلکسی اس 8 پلاس سامسونگ، نسخه‌‌ی بزرگ‌تر و ۶.۲ اینچی از پرچم‌دار سال ۲۰۱۷ کره‌ای‌ها که مدتی است وارد بازارهای جهانی شده است.

گلکسی اس ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس؛ کهکشانی‌های سامسونگ در سال ۲۰۱۷ نیز مانند روند چند سال اخیر، در دو نسخه معرفی شدند؛ اما این بار، برخلاف گذشته، خبری از نمایشگر مسطح نیست و هر دو نسخه‌ از پرچم‌دار کره‌ای‌ها از نمایشگری با لبه‌های خمیده بهره می‌برند. پیش از این در زومیت به بررسی گلکسی اس ۸ پرداخته بودیم؛ اما اکنون نوبت به برادر بزرگتر این گوشی رسیده است تا تجربه‌ی استفاده‌مان از آن را در اختیار شما همراهان همیشگی زومیت قرار دهیم.

گلکسی اس ۸ پلاس توسط دفتر سامسونگ در ایران، برای بررسی در اختیار زومیت قرار گرفته است.

در ابتدا بهتر است تا پیش از شروع بررسی، به مشخصات فنی گلکسی اس ۸ پلاس نگاهی داشته باشیم. سامسونگ مطابق معمول، کهکشانی‌هایش را به همراه جدیدترین نسخه از تراشه‌ی اختصاصی و بالارده‌ی خود، یعنی اکسینوس ۸۸۹۵ روانه‌ی بازار کرده است؛ البته این گوشی‌ها در برخی از بازارها از جمله آمریکا با پردازنده‌ی بالارده‌ی اسنپدراگون ۸۳۵ کوالکام عرضه می‌شوند.

مشخصات / گوشی گلکسی اس 8 پلاسگلکسی اس 7 اجگلکسی اس 8گلکسی اس 7
پردازنده Exynos 8895/Snapdragon 835 Exynos 8890/Snapdragon 820 Exynos 8895/Snapdragon 835 Exynos 8890/Snapdragon 820
سیستم‌عامل Android 7.0 Android 6.0, upgradable to 7.0 Android 7.0 Android 6.0, upgradable to 7.0
حافظه‌ی رم  4/6GB 4GB 4/6GB 4GB
صفحه نمایش 6.2-inches Curved Super AMOLED, 1440 x 2960 pixels 5.5-inches Curved Super AMOLED, 1440 x 2560 pixels 5.8-inch Curved Super AMOLED, 1440 x 2960 pixels 5.1 inches, Super AMOLED, 1440 x 2560 pixels 
محافظ صفحه Corning Gorilla Glass 5 Corning Gorilla Glass 4 Corning Gorilla Glass 5 Corning Gorilla Glass 4
حافظه ذخیره‌سازی 64/128GB 32/64/128 GB 64/128GB 32/64 GB
microSD up to 256GB up to 256 GB up to 256GB up to 256 GB
دوربین اصلی 12MP, Dual-Pixel Autofocus, OIS, Laser Autofocus, f/1.7 aperture, 4K video recording 12 MP, f/1.7, 26mm, phase detection autofocus, OIS, LED flash 12MP, Dual-Pixel Autofocus, OIS, Laser Autofocus, f/1.7 aperture, 4K video recording 12 MP, f/1.7, 26mm, phase detection autofocus, OIS, LED flash
دوربین جلو 8MP, f/1.7 aperture, Autofocus 5 MP, Auto HDR 8MP, f/1.7 aperture, Autofocus 5 MP, Auto HDR
ارتباطات 4G LTE, dual-band Wi-Fi ac/a/b/g/n, GPS, NFC, USB Type-C, Bluetooth 5.0 4G LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, GPS, NFC, microUSB 4G LTE, dual-band Wi-Fi ac/a/b/g/n, GPS, NFC, USB Type-C, Bluetooth 5.0 4G LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, GPS, NFC, microUSB
سیم کارت Nano SIM Nano SIM Nano SIM Nano SIM
باتری Non-removable Li-Ion 3500 mAh Non-removable Li-Ion 3600 mAh battery Non-removable Li-Ion 3000 mAh Non-removable Li-Ion 3000 mAh battery
وزن 173 g 157 g 152 g 152 g
ابعاد 159.5 x 73.4 x 8.1 mm 150.9 x 72.6 x 7.7 mm 148.9 x 68.1 x 8.0 mm 142.4 x 69.6 x 7.9 mm
رنگ‌ها Black, Blue, Gold, Orchid Gray, and Silver Black, White, Gold, Silver, Pink Gold, Black Pearl, Coral Blue Black, Blue, Gold, Orchid Gray, and Silver Black, White, Gold, Silver, Pink Gold
قیمت € 899.00 € 570.00 € 799.00 € 500.00

طراحی

سامسونگ استفاده از ترکیب شیشه و فلز را در کهکشانی‌های خود، از نسل ششم آن‌ها شروع کرد و هر سال آن را با اعمال تغییراتی همچون خمیده کردن لبه‌های گوشی و کم کردن برآمدگی دوربین بهبود داد. همین روند در گلکسی اس ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس نیز ادامه یافته است؛ اما امسال علاوه‌بر بهبود دو مورد قبل، یعنی حذف برآمدگی دوربین در پشت دستگاه و بهبود خمیدگی لبه‌های نمایشگر، شاهد باریک‌تر شدن حاشیه‌ی بالا و پایین نمایشگر، حذف دکمه‌ی فیزیکی هوم، اضافه‌شدن حسگر اثر انگشت به پشت دستگاه و شاید از همه تأثیرگذارتر، استفاده از نسبت تصویر جدید ۱۸.۵ به ۹ هستیم. اما این تغییرات چه تأثیری در جلوه‌ی ظاهری و تجربه‌ی کاربری کهکشانی‌های جدید دارند؟

گلکسی اس ۸ پلاس تقریبا ابعادی مشابه با آیفون ۷ پلاس دارد؛ اما برخلاف این گوشی که از نمایشگری ۵.۵ اینچی بهره می‌برد، کره‌ای‌ها موفق شده‌اند تا نمایشگری ۶.۲ اینچی را در گلکسی اس ۸ پلاس به‌‌کار گیرند. اگرچه گلکسی اس ۸ پلاس، ارگونومی برادر کوچک‌تر خود را ندارد؛ اما باز هم به لطف حاشیه‌های فوق‌العاده‌ باریک نمایشگر، کار کردن با آن به دشواری سایر فبلت‌های موجود در بازار نیست.

هنگامی که برای اولین بار گلکسی اس ۸ پلاس را در دست بگیرید، از کیفیت ساخت و طراحی فوق‌العاده‌ی آن شوکه می‌شوید. با وجود نمایشگر بزرگ، در دست گرفتن این گوشی بسیار لذت‌بخش است. بدون شک در حال حاضر سامسونگ با نسل هشتم کهکشانی‌های خود، به لحاظ طراحی، پیشروی دنیای موبایل است.

با وجود آنکه گلکسی اس ۸ پلاس با توجه به ابعاد ۶.۲ اینچی نمایشگر، در دسته‌ی فبلت‌های نسبتا بزرگ قرار می‌گیرد؛ اما به‌لطف داشتن عرضی کمتر نسبت به سایر فبلت‌های موجود در بازار، ارگونومی مناسبی دارد و از طرفی حذف حاشیه‌های کنار گوشی و باریک‌تر شدن حاشیه‌های بالا و پایین، باعث شده است تا به جای نمایشگر ۵.۵ اینچیِ اس ۷ اج، در گلکسی اس ۸ پلاس شاهد نمایشگر بسیار بزرگ ۶.۲ اینچی باشیم.

اولین باری که گلکسی اس ۸ پلاس را در دست می‌گیرید، باورتان نمی‌شود که با یک گوشی ۶.۲ اینچی طرف هستید؛ چرا که در گذشته نیز گوشی‌هایی با ابعاد بالای ۶.۰ اینچ وارد بازار شده‌ بودند؛ اما تمام آن‌ها را با توجه به بدنه‌ی بسیار بزرگی که داشتند، با کمی اغماض می‌توانستیم در دسته‌ی تبلت‌ها قرار دهیم! گلکسی اس ۸ پلاس بسیار خوب در دست جای می‌گیرد و استفاده از آن با یک دست نیز بسیار آسان است؛ البته به شرط اینکه نخواهید نوار اعلان را به سمت پایین بکشید، چرا که افزایش ارتفاع گوشی باعث شده است تا با یک دست نتوان قسمت بالای گوشی را لمس و نوار اعلان را فعال کرد. با این‌ حال سامسونگ برای حل مشکل یادشده، حالت کار کردن با یک دست را در نظر گرفته است که با سه بار لمس دکمه‌ی لمسی هوم فعال می‌شود.

گلکسی اس ۸ پلاس تنها ۸.۱ میلی‌متر ضخامت و ۱۷۳ گرم وزن دارد که برای فبلتی با این ابعاد، معقول به‌نظر می‌رسد. عرض و ارتفاع گلکسی اس ۸ پلاس نیز به ترتیب ۷۳.۴ و ۱۵۹.۵ میلی‌متر است. البته این گوشی نسبت به گلکسی اس ۷ اج در حدود ۱.۲ میلی‌متر عریض‌تر است که با توجه به افزایش ۰.۷ اینچی قطر نمایشگر، این مسئله قابل اغماض است.

پنل جلوی کهکشانی‌های جدید سامسونگ، صرف نظر از رنگ بدنه، کاملا مشکی است؛ این موضوع به همراه حذف دکمه‌ی فیزیکی و جایگزین شدن آن با دکمه‌ی لمسی، باعث شده‌اند تا هنگامی که نمایشگر خاموش است، شاهد طراحی زیبا و یکنواختی باشیم و از طرفی سنسورهای مختلف گوشی که در قسمت بالای نمایشگر جا گرفته‌اند، باعث به‌هم‌ریختگی در طراحی دستگاه نشوند.

فریم فلزی و مستحکم گوشی با دقتی مثال‌زدنی در دل پوشش شیشه‌ای جلو و پشت گوشی جای گرفته است تا شاهد یکپارچگی هرچه‌بیشتر بین بخش‌های مختلف محصول باشیم. دوربین اصلی دستگاه نیز به همراه فلش و حسگر اثر انگشت به‌خوبی در دل بدنه جای گرفته‌ است تا برآمدگی آن آزار دهنده نشود.

در پرچم‌داران امسال سامسونگ، دکمه‌ی پاور همچنان در لبه‌ی راست و دکمه‌های کم و زیاد کردن حجم صدا در لبه‌ی چپ قرار دارند؛ اما سامسونگ در کهکشانی امسال، دکمه‌ای اختصاصی را نیز برای فعال‌کردن دستیار هوشمند تازه متولدشده‌ی این شرکت با نام بیکسبی (Bixby) در نظر گرفته است که پایین دکمه‌های حجم صدا قرار دارد؛ متاسفانه طرح خاصی روی آن در نظر گرفته نشده است؛ بنابراین ممکن است گاهی به اشتباه آن را به جای دکمه‌ی کم کردن حجم صدا فشار دهید. بیکسبی به شما کمک می‌کند تا به شکل هوشمندتری از گوشی خود استفاده کنید.

گلکسی اس ۸ پلاس نیز همانند برادر کوچک‌تر خود در برابر نفوذ مایعات و گردوغبار مقاوم است و در همین راستا، استاندارد IP68 را نیز از مؤسسه‌ی IEC کسب کرده است؛ بنابراین گوشی می‌تواند به مدت ۳۰ دقیقه در عمق یک متری آب دوام بیاورد. پشتیبانی از چنین قابلیتی باعث می‌شود تا با خیال راحت در زیر باران از گوشی خود استفاده کنید و نگران افتادن گوشی در جوی آب و مواردی از این دست نباشید. 

گلکسی اس ۸ پلاس به درگاه حافظه‌ی USB نوع C مجهز شده است و جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون نیز در آن وجود دارد تا بتوانید از  هدفون AKG داخل جعبه‌ی گوشی یا هدفون‌ فعلی خود استفاده کنید. این گوشی از فناوری شارژ بی‌سیم نیز پشتیبانی می‌کند.

نمایشگر

به‌‌طور معمول یکی از اصلی‌ترین نقاط قوت گوشی‌‌های پرچم‌دار سامسونگ، نمایشگر آن‌ها است و کهکشانی‌های امسال کره‌ای‌ها نیز از این قاعده مستثنا نیستند. سامسونگ طی سال‌های اخیر به تبحر خاصی در ساخت پنل‌های امولد (AMOLED) رسیده‌ است. برخلاف سال گذشته که سامسونگ گلکسی اس ۷ را در دو نسخه و با نمایشگرهای مسطح (گلکسی اس ۷) و خمیده (گلکسی اس ۷ اج) روانه‌ی بازار کرد، امسال خبری از نمایشگر مسطح نیست و لبه‌های نمایشگر هر دو گوشی گلکسی اس ۸ و اس ۸ پلاس خمیده هستند. البته انحنای این خمیدگی اندکی کمتر از گلکسی اس ۷ اج است و سامسونگ نیز با از بین‌بردن تأثیر منفی لمس ناخواسته‌ی لبه‌ها باعث شده است تا چنانچه در زمان استفاده، دست‌تان به لبه‌ها برخورد کرد، مشکلی در عملکرد گوشی ایجاد نشود.

نمایشگر گلکسی اس ۸ پلاس از نوع Super AMOLED، با رزولوشن ۲۹۶۰ × ۱۴۴۰ پیکسل یا +WQHD و ابعاد ۶.۲ اینچی است. این رزولوشن تراکم ۵۲۹ پیکسل بر اینچ را به ارمغان می‌آورد؛ بنابراین تصاویر و متون با وضوح فوق‌العاده بالایی به نمایش درمی‌آیند. به جرأت می‌توان گفت پرچم‌داران جدید سامسونگ، به یکی از بهترین نمایشگرهای دنیای گوشی‌های هوشمند مجهز شده‌اند.

نمایشگر گلکسی اس ۸ پلاس نیز همانند نمونه‌ی به‌کاررفته در نسخه‌ی کوچک‌تر این گوشی، تصاویر فوق‌العاده شارپ و پویایی به نمایش می‌گذارد و دقت رنگ‌های تولیدشده نیز در حد بسیار بالایی است. نمایشگر گلکسی اس ۸ از فناوری HDR نیز پشتیبانی می‌کند و از اتحاد UHD گواهی Mobile HDR Premium کسب کرده است که به‌موجب آن، تصاویر پویا و نزدیک به واقعیت نمایش داده می‌شوند؛ البته برای اینکه قادر به بهره‌گیری از قابلیت باشید، باید محتوای مورد نظرتان نیز HDR باشد.

روشنایی این نمایشگر در بالاترین حالت، به حدود ۶۵۰ نیت می‌رسد که عدد بسیار قابل توجهی است؛ بنابراین در محیط‌های روشن و زیر نور آفتاب، کار کردن با گوشی دشوار نخواهد بود. همان‌طور که از یک پرچم‌‌دار در سال ۲۰۱۷ انتظار می‌رود، نمایشگر گلکسی اس ۸ پلاس زاویه‌ی دید گسترده‌ای نیز به ارمغان می‌آورد و در زوایای مختلف، شاهد کاهش دقت رنگ‌ها نیستیم.

سامسونگ نسبت تصویر نامتعارف ۱۸.۵ به ۹ را برای گوشی‌های سری گلکسی اس ۸ در نظر گرفته است و این مسئله باعث شده است تا هر دو گوشی نسبت به نسل پیشین خود بلندتر به نظر برسند. سامسونگ نمایشگر گلکسی اس ۸ را Infinity Screen می‌نامد؛ نمایشگری که تقریبا از دو طرف بدون حاشیه است و حاشیه‌های بالا و پایین آن نیز بسیار باریک هستند، این مسئله باعث می‌شود تا کاربر تجربه‌ی فراگیری از تماشای محتوا در نمایشگر گلکسی اس ۸ پلاس داشته باشد.

نسبت تصویر ۱۸.۵ به ۹ مزایا و معایبی نیز با خود به همراه دارد؛ مزیت اصلی این است که به دلیل بلند‌تر بودن نمایشگر، فضای بیشتری برای مالتی‌تسکینگ و اجرای همزمان دو اپلیکیشن در کنار یکدیگر، در اختیار کاربر قرار می‌گیرد؛‌ اما از آنجایی که در حال حاضر محتوای ویدیویی زیادی با نسبت ۱۸.۵ به ۹ در دسترس نیست؛ در اغلب مواقع، حین تماشای فیلم یا ویدیو، شاهد ظاهرشدن نواری مشکی در دو طرف تصویر خواهید بود که این امر ممکن است برای برخی خوشایند نباشد. البته سامسونگ برای این شرایط، قابلیتی نرم‌افزاری در نظر گرفته است که از طریق کراپ تصویر، امکان تماشای تمام‌صفحه‌ی آن را فراهم می‌کند؛ اما در این حالت، بخش‌هایی از تصویر را از دست می‌دهید.

یکی دیگر از معایب نمایشگری با نسبت ۱۸.۵:۹ که در گوشی گلکسی اس ۸ نیز برایمان مشکل‌ساز بود، دشوار بودن دسترسی به نوار اعلان است؛ اما این مسئله در مورد گلکسی اس ۸ پلاس، با توجه به ابعاد بسیار بزرگ‌تر نمایشگر آن، نمود بیشتری می‌یابد 

اسپیکر

شاید بتوان یکی از معدود نقاط ضعف نسل‌ هشتم کهکشانی‌های سامسونگ را اسپیکر آن‌ها دانست. در شرایطی که اکنون شرکت‌هایی نظیر اپل، اچ‌تی‌سی و سونی در گوشی‌های خود از اسپیکرهای استریو یا دوگانه بهره می‌برند، سامسونگ کماکان به استراتژی پیشین خود وفادار مانده و در گلکسی اس ۸ از یک اسپیکر تکی استفاده کرده است. این اسپیکر همانند نمونه‌ی به‌کاررفته در گوشی‌های سری گلکسی اس ۷، در لبه‌ی پایینی گوشی و در کنار پورت USB نوع C قرار گرفته است. وضوح و کیفیت صدای این اسپیکر در حد قابل قبولی است؛ اما بلندی صدای آن را نمی‌توان با گوشی‌هایی با اسپیکر دوگانه مقایسه کرد.

سامسونگ هم‌چنان به جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون وفادار مانده و در گوشی‌های گلکسی اس ۸ پلاس نیز از این جک استفاده کرده است. سامسونگ به‌همراه این گوشی هدفونی با برند AKG را نیز عرضه می‌کند که طبق ادعای کره‌ای‌ها، ارزش آن معادل ۱۰۰ دلار است؛ هدفون گوشی‌های گلکسی اس ۸ کیفیت ساخت بسیار بالایی دارند و صدای خروجی از آن‌ها نیز از هردو نقطه‌‌نظر بلندی و کیفیت صدا، در حد بسیار مطلوبی قرارد دارد.

قابلیت‌های امنیتی

سامسونگ مجموعه‌ای متنوع از قابلیت‌های امنیتی بایومتریک را در اختیار کاربران گلکسی اس ۸ و اس ۸ پلاس می‌گذارد؛ این قابلیت‌ها شامل حسگر اثر انگشت، حسگر تشخیص چهره و حسگر عنبیه‌ هستند. همان‌طور که در بخش طراحی اشاره کردیم، سامسونگ برای آنکه قادر به کاهش ضخامت حاشیه‌ی پایینی نمایشگر باشد، کلید‌های فیزیکی هوم و کلیدهای خازنی ناوبری را حذف کرده و آن‌ها را با نمونه‌های نرم‌افزاری جایگزین کرده است؛ بنابراین محل حسگر اثر انگشت از پنل جلو به پنل پشت و سمت راست دوربین تغییر کرده است. حسگر اثر انگشت به سادگی و در چند مرحله راه‌اندازی می‌شود و پس از اتمام فرایند راه‌اندازی، تنها با لمس حسگر، قفل گوشی در کسری از ثانیه باز می‌شود.

یکی از معدود نقص‌های موجود در طراحی نسل هشتم کهکشانی‌های سامسونگ، محل نامتعارف و نامناسب حسگر اثر انگشت آن‌ها است؛ این حسگر در سمت راست دوربین قرار گرفته و از آنجا که دوربین نیز هم‌سطح با بدنه است؛ بنابراین گاهی اوقات ممکن است به‌جای حسگر، دوربین را لمس کنید و این مسئله باعث به‌جا ماندن اثر انگشت روی پوشش دوربین می‌شود. اما با توجه به ابعاد بسیار بزرگ‌تر اس ۸ پلاس نسبت به برادر کوچک‌ترش، دسترسی به حسگر انگشت در آن کمی دشوارتر است.

شما می‌توانید برای اطلاع از عملکرد سایر قابلیت‌های امنیتی گلکسی اس ۸ پلاس، به بخش قابلیت‌های امنیتی در بررسی گلکسی اس 88 مراجعه کنید.

دوربین

سامسونگ همچون نسل‌های قبلی از دو سنسور متفاوت در گلکسی اس ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس بهره برده است. تعدادی از این گوشی‌ها به سنسور IMX333 ساخت سونی مجهز هستند و برخی دیگر از سنسور 5K2L2 ISOCELL استفاده می‌کنند که توسط System LSI (یکی از شرکت‌های تحت کنترل سامسونگ) ساخته می‌شود. هر چند سنسورهای یادشده را دو شرکت متفاوت تولید می‌کنند؛ اما مشخصات فنی آن‌ها یکسان است: هر دو سنسور ۱۲.۲ مگاپیکسلی و ۱/۲.۵۵ اینچی هستند و از فوکوس بسیار سریع Dual Pixel، سیستم فوکوس خودکار تشخیص فاز موسوم به PDAF به همراه لنزی با f/1.7 پشتیبانی می‌کنند. سایز پیکسل‌ها نیز در هر دو نسخه یکسان بوده و برابر ۱.۲۲ میکرومتر است. آزمایش‌های انجام‌شده توسط کارشناسان مختلف نشان از آن دارند که تفاوت چندانی بین کیفیت تصویر و عملکرد این دو سنسور وجود ندارد و از این بابت جای نگرانی نیست.

گلکسی اس 8 پلاس / Galaxy S8 Plus

سامسونگ در گوشی‌های سری گلکسی اس ۸ تمرکز ویژه‌ای بر دوربین سلفی داشته است. کره‌ای‌ها یک سنسور ۸ مگاپیکسلی و ۱/۳.۶ اینچی به همراه لنزی با f/1.7 و قابلیت فوکوس خودکار در این گوشی‌ها به کار گرفته‌اند. سامسونگ قابلیت فوکوس خودکار  هوشمند را نیز برای دوربین سلفی در نظر گرفته است تا حتی زمانی که از مونوپاد استفاده می‌کنید، همه‌ی افراد در فوکوس باشند. در این سیستم به‌صورت خودکار چهره‌ها تشخیص داده می‌شوند و روی آن‌ها فوکوس می‌شود.

برای بررسی دقیق‌ دوربین گوشی و مشاهده‌ی نمونه‌ی تصاویر دوربین، به بخش دوربین از بررسی گلکسی اس ۸ مراجعه کنید.

نرم‌افزار

سامسونگ گوشی هوشمند گلکسی اس ۸ پلاس را به‌صورت پیش‌فرض با اندروید ۷.۰ نوقا روانه‌ی بازار کرده است؛ این سیستم عامل را نسخه‌ی ۸.۱ از رابط کاربری اختصاصی و جدید سامسونگ موسوم به Samsung Experience همراهی می‌کند. رابط کاربری جدید به‌هیچ وجه همانند تاچ‌ویز سنگین و کند نیست و همه‌چیز در آن بسیار سریع و روان اجرا می‌شود. زبان طراحی جدیدی که سامسونگ در رابط کاربری خود به‌ کار گرفته، بسیار مینیمالیستی است و در همان نگاه اول، شما را مجذوب سادگی خود خواهد کرد. متاسفانه سامسونگ باز هم تعدادی اپلیکیشن اختصاصی مانند تقویم، یادآور و گالری را روی این گوشی نصب کرده که گوگل نیز نمونه‌‌ی آن‌ها را برای سیستم عامل اندروید توسعه داده است.

نرم‌افزار گوشی گلکسی اس ۸ پلاس با اس ۸ کاملا یکسان است و از این رو می‌توانید برای اطلاع از ویژگی‌های نرم‌افزاری گوشی به بخش نرم‌افزار بررسی گلکسی اس ۸ مراجعه کنید.

بیکسبی

مهم‌ترین قابلیت نرم‌افزاری کهکشانی‌های هشتم سامسونگ را می‌توان دستیار دیجیتال جدید این کمپانی، موسوم به بیکسبی دانست. به نظر می‌رسد این دستیار اهمیت زیادی برای سامسونگ دارد؛ چرا که کره‌ای‌ها حتی کلیدی اختصاصی نیز برای بیکسبی در نظر گرفته‌اند. سامسونگ بیکسبی را یک راهکار کاملا جدید برای تعامل کاربر با گلکسی اس ۸ یا اس ۸ پلاس می‌داند. شما می‌توانید از طریق صدا، متن یا لمس، خواسته‌ی خود را بیان کنید و بیکسبی همه‌ی آن‌ها را درک می‌کند. شما حتی می‌توانید خواسته‌ی خود را به کمک دوربین گوشی نیز جستجو کنید. بیکسبی به‌طور کامل با گلکسی اس ۸ پلاس یکپارچه شده و از آنجایی که مبتنی بر هوش مصنوعی است، می‌تواند به‌مرور با شناخت شما، عملکرد خود را بهبود ببخشد.

بیکسبی

با فشردن دکمه‌ای که سامسونگ برای بیکسبی تدارک دیده است، وارد صفحه‌ی Bixby Home می‌شوید و در آنجا می‌توانید از طریق هریک از سه راهکار (صوت، نوشتار یا لمس) با بیکسبی به صحبت بپردازید. شما می‌توانید برای کسب اطلاعاتی در مورد یک محصول خاص، پیدا کردن رستورانی در مجاورت خودتان یا ترجمه‌‌ی یک متن، از بیکسبی کمک بگیرید. با فشردن دکمه‌ی بیکسبی یا سوایپ از لبه‌ی سمت چپ نمایشگر، مجموعه‌ای از اطلاعات، نظیر قرارهای ملاقات، وضعیت هوا و یادآورها، در قالب تعدادی کارت در اختیار کاربر قرار می‌گیرد و بیکسبی می‌تواند به‌ مرور زمان و با شناخت بهتر شما، اطلاعات بهتر و مناسب‌تری در اختیار شما قرار دهد.

با این حال بیکسبی، صرف‌نظر از چند قابلیت جزئی، نظیر Bixby Vision‌ که یک موتور جستجوی تصویری، برای جستجوی اطلاعات مرتبط با تصاویر دلخواه کاربر است، امکانات متفاوتی نسبت به Google Now و Google Assistant در اختیار کاربر قرار نمی‌دهد؛ بنابراین با توجه به سابقه‌ی به مراتب بیشتر گوگل در زمینه‌ی هوش مصنوعی، می‌توان حدس زد که بسیاری از کاربران، استفاده از سرویس‌های گوگل را به بیکسبی ترجیح دهند. البته هنوز هم پس از گذشت بیش از یک ماه از زمان بررسی گلکسی اس ۸، به جز تعدادی کارت در صفحه‌ی بیکسبی هوم، مانند مناسبت‌ها و وضعیت هوا، بخش عمده‌ای از قابلیت‌های بیکسبی، مانند فرمان‌های صوتی در دسترس نیستند.

بازده و عملکرد

گلکسی اس ۸ پلاس با دو مدل پردازنده‌ی مختلف، یکی با اسنپدراگون ۸۳۵ و دیگری اکسینوس ۸۸۹۵ در بازارهای مختلف عرضه می‌شود. اما نمونه‌هایی که وارد بازار کشور می‌شوند، به پردازنده‌ی اکسینوس مجهز شده‌اند؛ اما پردازنده‌ی Exynos 8895 برپایه‌ی فرایند ساخت ۱۰ نانومتری FinFET ساخته شده است که نسبت به پردازنده‌های ۱۴ نانومتری، مصرف انرژی بهینه‌تر و ابعاد کوچک‌تری دارد و گرمای کمتری ایجاد می‌کند. سامسونگ ادعا می‌کند که پردازنده‌های ۱۰ نانومتری این شرکت نسبت به نمونه‌های ۱۴ نانومتری‌ LPE FinFET حدود ۴۰ درصد مصرف انرژی کمتر و ۲۷ درصد بازده‌ بالاتری دارند. این تراشه از یک مودم LTE-A با قابلیت پشتیبانی از سرعت یک گیگابیت بر ثانیه نیز بهره می‌برد. اما پردازنده‌ی اکسینوس ۸۸۹۵ را ۴ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت حافظه‌ی داخلی همراهی می‌کند که می‌توان این حافظه را از طریق درگاه کارت حافظه‌ی میکرو اس‌دی تا سقف ۲۵۶ گیگابایت ارتقا داد.

شما می‌توانید جهت اطلاع از مشخصات فنی کامل پردازنده‌ی اکسینوس ۸۸۹۵ به بخش بازده‌ و عملکرد در بررسی گلکسی اس ۸  مراجعه کنید.

در ادامه نتایج بنچمارک‌های مختلفی را که روی گوشی گلکسی اس 8 پلاس اجرا کرده‌ایم، با شما به اشتراک می‌گذاریم:

جدول بنچمارک‌ ابزارهای موبایل پرچم‌دار
تلفن / تبلت

AnTutu 6

3DMark 
IceStorm
Unlimited

PC Mark
Work 2.0
Overall /
Web Browsing 

Geekbench 4
Single / Multi
GFX Bench
  Manhaten 3.1
Offscreenn / 
GFX Bench
Car Chase
Offscreenn / 
GFX Bench
 T-Rex
OffScreen /  
Vellamo
Browser /
Metal

CF Bench
v1.3

Samsung Galaxy S8+

173282

31219

5307
5162

2019
6452

22FPS
36FPS

13FPS
25FPS

57FPS
103FPS

7565
3209

58165

LG G6

130962

*

5221
4157

1749
4170

12FPS
26FPS

8.2FPS
16FPS

41FPS
63FPS

4368
3625

34373

Samsung Galaxy S8

171795

28659

5045

4773

1988

6627

23FPS

35FPS

13FPS

25FPS

58FPS

104FPS

4467

3348

54718

HTC U Ultra 148858 26849

6489

5789

1645

4014

44FPS

23FPS

18FPS

18FPS

57FPS

61FPS

5888

3091

67896
Huawei P10 120,852 22,923

6299

5521

1928

5608

18FPS

17FPS

12FPS

9.9FPS

52FPS

55FPS

6004

2737

55,639
Xiaomi Mi Mix 138654 26098

6798

5902

1821

4296

46FPS

22FPS

19FPS

19FPS

57FPS

63FPS

5978

3124

69034
Google Pixel Xl 138,423 25,856

6589

5871

1478

4218

44FPS

21FPS

18FPS

17FPS

57FPS

62FPS

5846

3087

68021
Huawei Mate 9 122,178 27,471 6321
5612
1940
 5855
20FPS
20FPS
12FPS
11FPS
57FPS
62FPS

- / 3382

59,427
Moto Z 136846 24987     18FPS
32FPS
12FPS
19FPS
 

4901
3458

65879
Xiaomi Mi5s 134568 25648   1701
3992
26FPS
26FPS
16FPS
16FPS
 

4896

3345

64359
Xperia XZ 124589 24569          

4856

3256

64589
Apple iPhone 7 168242                
Galaxy Note 7 132586 23989          

4823

2956

63989
OnePlus 3 141895 27546          

4986

3568

66587
LG G5 128459 26152          

4869

3465

65986
HTC 10 132456 24589          

4568

3569

64589
Galaxy S7 edge 127589 24046          

4789

3058

65489

باتری

با وجود آنکه ابعاد گلکسی اس ۸ پلاس کمی بزرگ‌تر از گلکسی اس ۷ اج است؛ اما در کمال تعجب، سامسونگ از باتری کوچک‌تری در فبلت بالارده‌ی خود استفاده کرده است. گلکسی اس ۸ پلاس از یک باتری با ظرفیت ۳۵۰۰ میلی‌آمپرساعت بهره می‌برد که ظرفیت آن ۱۰۰ میلی‌آمپرساعت کمتر از باتری گلکسی اس ۷ اج است. برای آنکه میزان مصرف باتری گوشی در حد کنترل‌شده‌ و قابل قبولی بماند، سامسونگ رزولوشن نمایشگر آن را به‌صورت پیش‌فرض روی +FHD تنظیم کرده است؛ البته امکان انتخاب رزولوشن +WQHD‌ نیز وجود دارد؛ اما در این حالت پیغام خطایی مبنی بر افزایش میزان مصرف باتری نمایش داده می‌شود.

مطابق روال گذشته برای بررسی عملکرد باتری گلکسی اس ۸ پلاس، آن را به‌طور کامل شارژ کردیم و سپس ویدیویی را در حالی به‌صورت ممتد پخش کردیم که گوشی در حالت پرواز قرار داشت و روشنایی نمایشگر روی ۵۰ درصد تنظیم شده بود. در این شرایط، باتری گلکسی اس ۸ پلاس تا ۱۴ ساعت و ۲۷ دقیقه دوام آورد که عملکرد بسیار خوبی به حساب می‌آید.

#نمایشگرظرفیت 
(mah)
ویدیو 
(h)
وب‌گردی 
(h)
PC Mark  
(h)
+Samsung Galaxy S8 WQHD+ / "6.2 3500 14:27 12:16  
LG G6 QHD+ / "5.7 3300 12:30 8:31 --
Samsung Galaxy S8 WQHD+ / "5.8 3000 12:30 10:05  
HTC U Ultra QHD / "5.7 3000 8:40 7:35 7:26
Huawei P10 1080p / 5.1" 3200 14:24 12:00 6:30
Xiaomi Mi Mix 1080p / "6.4 4400 14:10 13:40 10:13
Pixel XL Google 5.5" / QHD 3450 11:10 9:30 8:16
Pixel Google 5" / 1080p 2770 11:20 8:10 7:43
Huawei Mate 9 5.9" / 1080p 4,000 14:15 14:17 9:22
Huawei Honor 8 5.2" / 1080p 3,000 9:00 10:40  
Huawei Nova Plus 5.5" / 1080p 3,340 11:00 10:50  
Motorola Moto Z 5.5" / QHD 2,600 8:50 6:50  
Xiaomi Mi 5s 5.15" / 1080p 3,200 13:00 12:10  
iPhone 7 4.7" / 750p 1,960 9:20 10:00  
Xperia XZ 5.2" / 1080p 2,900 9:00 9:20  
iPhone 7 Plus 5.5" / 1080p 2,900 14:20 12:00  
Xperia XA Ultra 6.0" / 1080p 2,700 8:50 8:00  
Huawei P9 Lite 5.2" / 1080p 3,000 11:06 11:30  
Galaxy C5 5.2" / 1080p 2,600 8:20 9:00  

در استفاده‌ی نسبتا سنگین، گلکسی اس ۸ پلاس می‌تواند تا یک روز دوام بیاورد که برای یک گوشی‌ هوشمند پرچم‌دار با بهره‌گیری از نمایشگری ۶.۲ اینچی و همچنین مشخصات سخت‌افزاری قدرتمند، بسیار خوب ارزیابی می‌شود؛ اما چنانچه استفاده‌ی شما از گوشی سنگین نباشد، می‌توان با یک بار شارژ کامل، تا دو روز از گوشی استفاده کرد. گلکسی اس ۸ پلاس از وجود فناوری شارژ سریع اختصاصی سامسونگ موسوم به Adaptive Fast Charging نیز بهره می‌برد که به موجب آن، گوشی در حدود ۹۰ دقیقه به‌طور کامل شارژ می‌شود.

گلکسی اس 8 پلاس در برابر گلکسی اس 8

به‌طور حتم می‌توان گلکسی اس ۸ و اس ۸ پلاس را جذاب‌ترین کهکشانی‌های سامسونگ دانست که کره‌ای‌ها تا کنون روانه‌ی بازار کرده‌اند. سامسونگ برای نسل هشتم از کهکشانی‌های خود نمایشگری زیبا با حاشیه‌های فوق‌العاده باریک در نظر گرفته است و این نمایشگر زیبا را سخت‌افزاری قدرتمند و دوربینی باکیفیت همراهی می‌کنند. اما کدام‌یک از این گوشی‌ها برای ما مناسب است؟ هرکدام از گوشی‌های گلکسی اس ۸ و اس ۸ پلاس مزایا و معایبی دارند که در هنگام خرید می‌توانند بر انتخاب کاربر تاثیر بگذارند.

شاید بتوان مهم‌ترین مزیت گلکسی اس ۸ را ابعاد و وزن مناسب آن دانست. به‌لطف بهینه‌سازی‌های سامسونگ، عرض گلکسی اس ۸ کم‌تر از گلکسی اس ۷ بوده و وزن آن‌ها یکسان است. این موضوع باعث می‌شود تا اس ۸ با وجود داشتن نمایشگری ۵.۸ اینچی، ارگونومی بسیار مناسبی داشته باشد و کارکردن با آن نیز با یک دست به‌سادگی امکان‌پذیر باشد؛ اما ظرفیت باتری گلکسی اس ۸ تغییری نسبت به گذشته نداشته است و این مسئله ممکن است امتیازی منفی برای آن تلقی شود؛ هرچند که ما در بررسی گلکسی اس ۸، از عملکرد باتری آن رضایت داشتیم.

مهم‌ترین نقاط قوت گلکسی اس ۸ پلاس را می‌توان نمایشگر بزرگ‌تر و باتری ۳۵۰۰ میلی‌آمپرساعتی آن دانست که شارژدهی بسیار مناسب و رضایت‌بخشی دارد. نمایشگر ۶.۲ اینچی اس ۸ نیز تجربه‌ی به‌مراتب‌ لذت‌بخش‌تری را از تماشای محتوای ویدیویی روی آن، در اختیار کاربر قرار می‌دهد؛ اما از سویی دیگر، با توجه به ابعاد بزرگ‌ این گوشی، کار کردن با آن، به‌خصوص برای افرادی با دستان کوچک، به‌راحتی گلکسی اس ۸ نخواهد بود.

نکات مثبت

  • طراحی چشم‌نواز و زیبا
  • دوربین اصلی و سلفی کارآمد
  • نمایشگر بزرگ و بسیار باکیفیت
  • عملکرد سریع و روان

نکات منفی

  • محل نه‌چندان مناسب سنسور اثر انگشت برای دسترسی سریع
  • عدم سازگاری اپلیکیشن‌ها و نبود محتوای کافی سازگار با نسبت تصویر ۱۸.۵ به ۹


تاريخ : چهار شنبه 3 خرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 1550 1551 1552 1553 1554 ... 3356 صفحه بعد