تنها چند ماه از معرفی تراشه اسنپدراگون 835 می‌گذرد؛ اما به نظر می‌رسد کمپانی کوالکام در حال کار روی نسل بعدی تراشه بالارده‌اش است. این تراشه، اسنپدراگون 845 نام دارد. هواوی نیز در حال ساخت نسل جدید تراشه‌ی اختصاصی خود است که کایرین 970 نام دارد و برای رقابت با تراشه اسنپدراگون 8355 عرضه خواهد شد.

تاکنون اطلاعاتی در مورد این تراشه‌ها منتشر شده است و تاحدودی در مورد اسنپدراگون 845 و کایرین 970 می‌دانیم؛ اما اخیرا فهرستی از این دو محصول در فضای مجازی قرار گرفته است که ما را با مشخصات سخت‌افزاری آن‌ها آشنا می‌کند.

طبق لیست منتشرشده، هر دو تراشه اسنپدراگون 845 و کایرین 970 با لیتوگرافی ۱۰ نانومتری ساخته می‌شوند. البته تراشه کایرین 970 با پروسه ساخت FinFET کمپانی TSMC تولید می‌شود؛ اما تراشه اسنپدراگون 845 از پروسه ساخت LPE کمپانی سامسونگ استفاده خواهد کرد.

در گذشته شایعاتی وجود داشت مبنی بر اینکه اسنپدراگون 845 با استفاده از لیتوگرافی ۷ نانومتری TSMC تولید می‌شود؛ اما به نظر می‌رسد که چنین اتفاقی رخ نخواهد داد.

روی تراشه اسنپدراگون 845 یک پردازنده 8 هسته‌ای قرار دارد که یک خوشه‌ی ۴ هسته‌ای از هسته‌های Cortex-A75 تشکیل یافته و یک خوشه ۴ هسته‌ای دیگر، متشکل از هسته‌های Cortex-A53 است. در کنار این پردازنده، پردازنده گرافیکی آدرنو 630 و مودم X20 قرار دارد. انتظار می‌رود تراشه جدید کوالکام در سه‌ماهه اول سال ۲۰۱۸ روانه بازار شود.

مشخصات تراشه اسنپدراگون 845

در طرف دیگر، تراشه کایرین 970 از پردازنده‌ای استفاده می‌کند که در آن از هسته‌های Cortex-A73 استفاده شده است. کایرین 970 اولین تراشه‌ای خواهد بود که از پردازنده گرافیکی Heimdallr MP بهره می‌برد. انتظار می‌رود تراشه جدید هواوی از سه‌ماهه سوم و چهارم سال ۲۰۱۷ در محصولات جدید کمپانی چینی استفاده شود.



تاريخ : شنبه 30 ارديبهشت 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

3.jpg

تیم تحقیقاتی هوش مصنوعی شرکت گوگل موسوم به «مگنتا» یک سینتی‌سایزر نرم‌افزاری(NSynth) تولید کرده که قادر به تولید صداهای کاملا جدید است.

 این نرم‌افزار قادر است از هزاران آلت موسیقی برای خلق صداهایی بهره‌ ببرد که تولید آنها تا پیش از این غیرممکن بوده است.

نرم‌افزار Neural Synthesiser (NSynth) اصوات را با استفاده از شبکه‌های عصبی هوش مصنوعی تولید می‌کند؛ این شبکه‌ها صداهای دو آلت موسیقی را برای خلق صدای هیبریدی جدید ترکیب می‌کنند. با این حال، صدای حاصل همان صدایی نیست که این دو ابزار در صورت نواخته شدن همزمان تولید می‌کنند.

در واقع، نرم‌افزار مزبور صدایی کاملا جدید تولید می‌کند که هیچ انسانی تاکنون نشنیده است. محصول نهایی به اصواتی ما بین صداهای تولید شده توسط هر یک از این دو ابزار شباهت دارد.

«مگنتا» مدعی است نرم‌افزار ابداعی قادر است این عمل را با هزاران آلت موسیقی مختلف انجام دهد و با استفاده از هوش مصنوعی بی‌شمار صدای جدید تولید کند.

گوگل نرم‌افزار NSynth را در جشنواره سالیانه فناوری و هنرهای Moogfest  در کارولینای شمالی معرفی کرد.

تیم علمی اعلام کرده هدف از تولید این نرم‌افزار تولید صداهای بیانی است و سازندگان به دنبال همکاری با موسیقی‌دان‌ها و نه جایگزین‌ کردن آن‌ها هستند.

برخلاف سینتی‌سایزرهای سنتی که صداها را با استفاده از ابزار دستی تولید می‌کنند، نرم افزار NSynth  از شبکه‌های عصبی برای تولید اصوات در سطح نمونه‌های منفرد استفاده می‌کند.

این نرم‌افزار با استفاده از داده‌های خود به هنرمندان این امکان را  می‌دهد صداهای جدیدی را کنکاش کنند که تولید آنها برای سینتی‌سایزرهای دستی دشوار یا غیرممکن است. گفته می‌شود هر فردی می‌تواند این نرم‌افزار را دانلود و آن را اصلاح کند.

تیم مگنتا با استفاده از این فناوری چندین قطعه موسیقی آزمایشی موسیقی تولید کرده و یکی از این قطعات در کنفرانس صنعتی «شبکه‌های عصبی و پروژه‌های ماشین یادگیری» (NIPS) به عنوان بهترین نمایش انتخاب شد.  



تاريخ : شنبه 30 ارديبهشت 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

تاکسی پهپادی ایرباس

خودروهای پرنده خودران ایرباس با توجه به هزینه نگهداری کمترشان قیمت بسیار جذابی برای مسافرت خواهند داشت؛ قیمتی برابر با تاکسی‌های معمولی.

به نقل از دیلی‌میل، شرکت فرانسوی  ایرباس که در زمینه تولید هواپیما و دیگر محصولات در حمل و نقل هوایی فعالیت می‌کند قصد دارد پروژه خودروهای پرنده خودران خود را که "واهانا"(Vahana) نام دارد تا سال 2020 راه‌اندازی کند.

نکته جالب در رابطه با قیمت سفر با این خودروهای پرنده این است که مسافرت با آنها برای هر کیلومتر بین 93 سنت تا 1.5 دلار هزینه خواهد داشت.

"زاک لاورینگ"(Zach Lovering) مسئول این پروژه در ایرباس گفت: این قیمت پایین برای ما امکان‌پذیر خواهد بود زیرا خودروهای خودران پرنده هزینه نگهداری کمتری نسبت‌ به خودروهای معمولی دارند.

سال گذشته بود که ایرباس برنامه خود را برای تولید تاکسی پرنده اعلام کرد و در اوایل ماه ژانویه بود که این شرکت اعلام کرد که تا پایان سال  جاری میلادی نمونه‌های اولیه از این محصولات را رونمایی و تست خواهد کرد.

درخواست سفر با این وسایل نیز با استقاده از یک اپلیکیشن خواهد بود که نزدیک‌ترین تاکسی را به مسافر متصل می‌کند.

این تاکسی‌ها می‌توانند با یک بار شارژ مسافتی در حدود 100 کیلومتر را بپیمایند اما ایرباس قصد دارد باتری‌های اضافه‌ای در این تاکسی‌ها تعبیه کند تا مدت زمان عملکرد آنها افزایش یابد.

لاورینگ افزود: علاوه بر اینکه این خودروها راننده‌ای ندارند که نیاز به دریافت حقوق باشد، سیستم پیشران این تاکسی‌ها که الکتریکی است هزینه پایینی دارد.

ایرباس علاوه بر پروژه واهانا بر روی پروژه دیگری نیز کار می‌کند که چند مسافر را با استفاده از تاکسی‌های پرنده خودران جابجا می‌کنند.

این تاکسی‌ها اساس پهپادی دارند و از چند پروانه برای حرکت استفاده می‌کنند.



تاريخ : شنبه 30 ارديبهشت 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 بر اساس یافته‌های محققان دانشگاه واشنگتن، مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی از 20 سال گذشته در کشورهای نظیر ایالات متحده آمریکا، کانادا، استرالیا، ژاپن، کره جنوبی و بسیاری از کشورهای اروپای غربی آغاز شده است.
 
بر اساس تحقیقاتی که در اکثر کشورهای جهان در طول 25 سال اخیر انجام شده است، یک سوم مرگ و میرها به بیماری‌های قلبی مربوط می‌شوند و در واقع عامل مرگ یک سوم افراد جهان به علت ابتلا به بیماری‌های قلبی است.
 
برای دستیابی به یک نتیجه دقیق، 2300 پژوهشگر از 133 کشور جهان به مطالعه میزان مرگ و میر در اثر بیماری‌های قلبی پرداختند و به این نتیجه رسیدند که مناطقی همچون سراسر اروپا، آسیای مرکزی، جنوب آمریکا و کشورهای صحرای آفریقا و اقیانوسیه بیش‌ترین عامل مرگ و میر در اثر ابتلا به بیماری‌های قلبی را به خود اختصاص داده‌اند.
 
طبق این گزارش، پایین‌ترین آمار بیماری‌های قلبی نیز در کشورهای آندورا، فرانسه، ژاپن، پرو و اسپانیاست.
 
سرپرست تیم تحقیق در دانشگاه واشنگتن در این باره اظهار کرد: «مدتی است که دیگر روند مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی در مناطق پردرآمد در حال کاهش نیست و کشورهای کم درآمد و متوسط درآمد نیز شاهد افزایش مرگ و میر در اثر بیماری‌های قلبی هستند».
 
این سرپرست همچنین ادامه داد: علت این میزان از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی نادیده گرفتن نکات ساده بهداشتی است و قطعاً فشار خون بالا، رژیم غذایی نامناسب، کلسترول بالا، استعمال سیگار،‌ مصرف الکل و چاقی بیشترین محرک‌های ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی هستند.
 
بر اساس آمارهای منتشر شده از مراکز بهداشتی، بیش از 18 میلیون نفر در سال 2015 بر اثر ابتلا به بیماری‌های قلبی جان باختند و همچنین بیش از 400 میلیون مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی در سراسر جهان وجود دارد.


تاريخ : شنبه 30 ارديبهشت 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

2.jpg

دانشمندان دانشگاه واشنگتن با همکاری بک شرکت انگلیسی به دنبال توسعه تراشه‌های قابل کاشت در مغز با هدف کمک به افراد معلول هستند.

 به نقل از دیلی‌میل، به نظر می‌رسد با ورود تراشه‌های رایانه‌ای قابل کاشت در داخل مغز انسان، مرز بین بشر و ماشین به سرعت در حال کمرنگ شدن است.

چندی قبل الون ماسک و شرکتش Neuralink با معرفی نوعی رابط مغز با همین نام به دنیای علم در صدر رسانه‌ها قرار گرفت چون این فناوری به کاربران امکان اتصال مستقیم به اینترنت از طریق مغزشان را می‌دهد.

به تازگی پروژه دیگری بین دانشگاه واشنگتن و شرکت تولیدکننده تراشه ARM در حال شکل‌گیری است که هدف از آن توسعه این تراشه‌ها برای بازیابی‌کردن حرکات افراد معلول است. مرکز مهندسی عصبی حسی حرکتی (CSNE) دانشگاه واشنگتن در این زمینه با شرکت انگلیسی تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد.

گفته می‌شود این تراشه حس لامسه کاربران را بازیابی می‌کند. این پردازنده سیگنال‌های پیچیده‌ای را رمزگشایی می‌کند که در داخل مغز انسان شکل گرفته‌اند؛ تراشه سپس آن‌ها را به رقم تبدیل می‌کند تا بتواند این سیگنال‌ها را پردازش کند.

نتیجه نهایی این امر به شخصی که این تراشه در مغز وی کار گذاشته شده، امکان کنترل‌ کردن عملکرد عضلات بدن را می‌دهد.

تراشه‌هایی از این دست قادرند به درمان طیفی از اختلالات ناتوان‌کننده عصبی مانند پارکینسون و آلزایمر کمک کنند. آن‌ها همچنین می‌تواند به افرادی که از سکته مغزی و معلولیت ناشی از آسیب‌های نخاعی رنج می‌برند، کمک کنند.

گفته می‌شود تراشه‌های قابل کاشت در مغز باید بسیار کوچک و از لحاظ انرژی تا حد زیادی کارآمد باشند.



تاريخ : شنبه 30 ارديبهشت 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

408BD16200000578-4523116-This_breathable_workout_suit_prototype_has_ventilating_flaps_tha-a-25_1495210730548.jpg

محققان موفق به توسعه یک لباس ورزشی هوشمند شدند که ورزشکار را در هنگام تمرین خنک و خشک نگه می‌دارد.

به نقل از دیلی‌میل، این لباس ورزشی که از پارچه لاتکس تولید شده دارای دریچه‌های عبور هوا است که در زمان گرم شدن بدن کاربر باز شده و در زمان خنک شدن بدن بسته می‌شود.

این کار باعث گردش هوا شده و به از بین رفتن تعریق و پایین ماندن درجه حرارت بدن کمک می‌کند.

این دریچه‌ها از میکروب‌های بی‌ضرر که در بافت پارچه تعبیه شده برای مقابله با گرما نیرو می‌گیرند.

این میکروب‌ها که مهندسی زیستی شده‌اند، همچنین قابل برنامه ریزی برای انجام کارهای دیگری نیز هستند.

محققان این پژوهش اظهار کردند که با معرفی ژن‌های خاصی به این میکروب‌ها می‌توان کاری کرد تا این لباس ورزشی در زمان تاریکی روشن شده و بدرخشد.

از این فناوری همچنین می‌توان در کفش‌های دوندگان هم استفاده کرد.

این فناوری علاوه بر این برای سربازانی که در مناطق بسیار سرد یا گرم هستند گزینه مناسبی است.

پژوهش این محققان در مجله Science Advances منتشر شده است.



تاريخ : شنبه 30 ارديبهشت 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

4.jpg

روس‌ها رباتی ابداع کرده‌اند که امنیت طرفداران فوتبال در جام جهانی 2018 را تضمین می‌کند.

 به نقل از دیلی‌میل، ربات بادیگاردAlanTim  راه می‌رود و پیغام‌هایی را به هواداران فوتبال که تابستان آینده در مسکو خواهند بود، می‌فرستد.

محققان «موسسه فناوری مسکو» (MTI) مدعی  شده‌اند این ماشین خودکار چهارپا می‌تواند حرکت انسان‌ها را شناسایی کرده و در صورت شناسایی رفتار خشونت‌آمیز و حل نشدن آن با مکالمه دوستانه با پلیس تماس بگیرد.

ربات ابداعی در کلیپی اعلام کرد: در سایت‌های اینترنتی خواندم که هواداران انگلیسی درباره ایمنی فضای جام جهانی در روسیه تردید دارند. جای نگرانی نیست چون من شخصا از شما محافظت خواهم کرد و قول می‌دهم در مسکو شما را همراهی و در مقابل هر مشکلی از شما محافظت کنم.

ربات جدید می‌تواند عواطف انسانی را تشخیص دهد و در صورت شناسایی هر نوع خشونتی در قبال هواداران انگلیسی، به سرعت اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

این فناوری قادر است مکالمه معناداری را ترتیب دهد و تنش‌ها را به صورت سازش‌کارانه حل کند.



تاريخ : شنبه 30 ارديبهشت 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

خیار یک گیاه تابستانی است که در حقیقت گونه ای از کدو محسوب می شود. این ماده غذایی کم کالری حاوی بسیاری از ویتامین ها و مواد مغذی ضروری نظیر ویتامین C، ویتامین B۶، ویتامین K، منگنز، فولات، مس، فسفر و پتاسیم است. این گیاه عمدتا از آب تشکیل شده از اینرو هضم اسانی دارد. این ماده خوراکی مملو از فیبر حاوی اسیدهای چرب امگا۳، روی، نیاسین و پروتئین هم هست.
 
برخی از مهمترین خواص خیار مانند کمک به کاهش وزن، آبرسانی به بدن و رفع تشنگی، ادرار آور بودن و دفع سموم بدن همگی ناشی از بالا بودن میزان آب موجود در خیار هستند.
 
از آنجائیکه خیار مقدار قابل توجهی فیبر دارد در افزایش احساس سیری نقش داشته، جذب ریزمغذی ها را تسهیل کرده و برای بهبود روند هضم غذا و دفع مواد زائد جمع شده در روده ها بسیار لازم است.
 
علاوه بر این خواص مدر و ضدالتهاب خیار به کاهش احتباس آب در بافت های بدن کمک می کند تا تورم کاهش یابد و کاهش وزن تسهیل شود.
 
همچنین محققان عنوان می کنند آب خیار حاوی هورمونی است که سلول‌های لوزالمعده برای تولید انسولین به آن نیاز دارند. انسولین نیز برای بیماران دیابتی مفید است. محققان به این نتیجه رسیدند که یکی از ترکیبات خیار به نام استرول می‌تواند به کاهش کلسترول بالا کمک کند. از این گذشته این سبزی به دلیل میزان بالای پتاسیم، منیزیم و فیبر برای تنظیم فشار خون بالا بسیار مفید است.


تاريخ : شنبه 30 ارديبهشت 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

عالم چیست؟ این پرسش بسیار سنگین است و فرقی نمی‌کند با چه دیدی می‌خواهید به آن پاسخ دهید. قرن‌ها است که دانشمندان و فلاسفه برای یافتن پاسخ این پرسش با یکدیگر بحث می‌کنند؛ اما نتوانسته‌اند به‌درستی به آن پاسخ دهند. عالم از نظر فضا و زمان، بسیار گسترده‌ است و احتمال می‌دهیم که بی‌نهایت باشد و همچنین با توجه به استانداردهایی که ما انسان‌ها تعریف می‌کنیم، عالم بسیار پیر است. توصیف عالم با تمام جزئیاتی که دارد، کاری دشوار و طاقت‌فرسا خواهد بود؛ اما بیایید ما نیز تلاش کنیم تا بتوانیم یک توصیف هر چند مختصر، از این عالمی که در آن زندگی می‌کنیم داشته باشیم.

مجدداً پرسش را تکرار می‌کنیم: عالم چیست؟ به‌طور خلاصه، عالم مجموعه‌ای از تمام وجود است؛ یعنی هر آن‌چه هست، در بر می‌گیرد. تمام انرژی، فضا، زمان و ماده‌ای که ما می‌شناسیم در این عالم هستند و حدود ۱۳.۸ میلیارد سال پیش شروع به شکل‌گیری کردند و تا به این لحظه که شما مقاله را می‌خوانید، گسترش یافته‌اند. هیچ‌کس نمی‌داند که عالم تا چه اندازه گسترده است و هیچ‌کس نیز نمی‌تواند بگوید که پایان کار عالم چه زمانی فرا می‌رسد. انسان همواره در حال تحقیق و تفکر بوده است و در طول تاریخ درس‌های بسیاری آموخته است تا بتواند سرنخ‌هایی برای یافتن پاسخ این پرسش بزرگ به دست آورد.

universe

تعریف عالم

عالم (Universe) برگرفته از کلمه لاتین Universum است که توسط سیسرو، خطیب مشهور رومی و دیگر نویسندگان رومی برای توصیف کیهان، به آن شکلی که می‌شناختند، مورد استفاده قرار می‌گرفت. در آن زمان، عالم به زمین و تمام موجودات زنده‌ای که روی آن هستند، ماه، خورشید، سیاره‌های شناخته‌شده‌ی سامانه خورشیدی و ستاره‌ها اشاره داشت. کیهان (Cosmos) که بیشتر وقت‌ها به جای عالم نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد، برگرفته از کلمه‌ی یونانی Kosmos به معنای جهان است. کلمات و عبارات دیگری نیز وجود دارند که برای توصیف گستردگی جهان مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ به عنوان مثال، طبیعت (Nature) از کلمه آلمانی Natur برگرفته شده است. کلمه همه چیز (Everything) نیز برای توصیف هر آن‌چه در عالم وجود دارد مورد استفاده قرار می‌گیرد و نام نظریه مشهور «نظریه همه چیز» برگرفته از همین کلمه است.

امروزه، ما از کلمه همه چیز برای اشاره به هر آن‌چه در جهان شناخته‌شده‌ (مانند سامانه خورشیدی، کهکشان راه شیری و  تمام کهکشان‌هایی که وجود دارند) استفاده می‌کنیم. در علم مدرن، اخترشناسی و اختر فیزیک به ماهیت فضا-زمان، گونه‌های مختلف انرژی (تابش الکترومغناطیسی و ماده) و قوانین فیزیکی اشاره می‌کنند.

ریشه‌ی عالم

تمام دانشمندان اکنون به این نتیجه رسیده‌اند که عالم، حدود ۱۳.۸ میلیارد سال پیش از یک نقطه‌ی با چگالی انرژی و دمای بسیار بالا شروع شده و گسترش یافته است. این نظریه که با نام نظریه مه‌بانگ (انفجار بزرگ یا بیگ بنگ) شناخته  می‌شود، مشهورترین نظریه برای توصیف ریشه عالم و تکامل آن است؛ اما تنها نظریه‌ی موجود نیست. نظریه‌های دیگری هم در مورد ریشه عالم و توصیف عالم فعلی وجود دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به نظریه چرخه‌ای (جهان نوسانی) یانظریه شرایط پایدار (جهان ایستا) اشاره کرد.

big bang

با این حال، نظریه مه‌بانگ، مشهورترین و پذیرفته‌شده‌ترین نظریه در مورد عالم است که می‌تواند به‌خوبی آن را توصیف کند، هرچند نواقصی نیز دارد؛ اما تا به حال با مشاهدات ما هم‌خوانی داشته است. مه‌بانگ، تنها نظریه‌ای است که می‌تواند منشأ تمام مواد شناخته‌شده‌، قوانین فیزیک و ساختار بسیار بزرگ عالم را توضیح دهد. همچنین مه‌بانگ می‌تواند دلیل انبساط عالم را نیز توضیح دهد. تابش زمینه کیهانی و دیگر پدیده‌های کیهانی مهم نیز دلایلی برای پذیرفتن مه‌بانگ هستند.

دانشمندان بر این باورند که ریشه اصلی تمام عالم به یک نقطه بازمی‌گردد که چگالی بی‌نهایت داشته و پس از مدت‌زمان اندکی شروع به گسترش کرده است. با توجه به این نظریه، پس از یک انفجار درونی اولیه، جهان رفته‌رفته سردتر شده تا به ذرات زیر اتمی اجازه شکل‌گیری دهد که بتوانند اتم‌های ساده را به وجود آورند. ابرهای بسیار بزرگ این عناصر کهن، بعدها از طریق گرانش با یکدیگر در آمیخته شدند و ستاره‌ها و کهکشان‌ها را شکل دادند. تمام این‌ها از ۱۳.۸ میلیارد سال پیش آغاز شد و اکنون ما این رقم را سن عالم می‌دانیم. پس از آزمایش نظریه‌های مختلف، آزمایش‌های مربوط به شتاب‌دهنده‌های ذرات و حالت‌های انرژی بالا و همچنین مطالعات ستاره‌شناسانی که اعماق فضا را مشاهده کرده بودند، دانشمندان توانستند یک جدول زمانی از رویدادهایی که از زمان مه‌بانگ تا به امروز رخ داده‌اند، تنظیم کنند که چگونگی تکامل کیهانی و رسیدن به حالت فعلی را توصیف می‌کند.

galaxy

با این حال، لحظه‌های نخستین عالم (از حدود ۴۳-۱۰ تا ۱۱-۱۰ ثانیه پس از وقوع مه‌بانگ) دانشمندان را به چالش کشیده و بحث‌های زیادی در مورد آن صورت گرفته است. در این لحظه اولیه، قوانین فیزیکی که برای ما شناخته‌شده‌ هستند نمی‌توانند وجود داشته باشند و بی‌معنی می‌شوند. درک این موضوع که چگونه جهان در آن لحظه اولیه بدون آن‌که قوانین فیزیک حاکم باشند اداره شده، بسیار دشوار است. با این وجود، نظریه‌های بسیاری وجود دارند که سعی دارند چیزی را که در این لحظه اولیه از زمان وجود داشته است، توضیح دهند و اکثر آن‌ها نیز بر سر یک مورد اتفاق نظر دارند. با توجه به آن‌چه اکثر نظریه‌ها بر سر آن به توافق رسیده‌اند، می‌توانیم بگوییم که لحظه پس از واقعه مه‌بانگ، فوراً به چند بازه زمانی اصلی تقسیم شده است که عبارتند از: دوره تکینگی، دوره تورم و دوره سرد شدن عالم.

دوره تکینگی که با نام دوره پلانک یا عصر پلانک نیز شناخته می‌شود، اولین دوره زمانی در تاریخ عالم است. در این زمان،  تمام ماده جهان در یک نقطه با چگالی بی‌نهایت و دمای بسیار بالا جمع شده بود که حتی تصور آن‌ غیرممکن است. این باور وجود دارد که در دوره پلانک، آثار کوانتومی گرانش بر سایر نیروها غالب بوده است و هیچ نیروی فیزیکی دیگری وجود نداشته که بتواند از نظر قدرت با گرانش برابری کند. دوره پلانک از لحظه ۰ تا ۴۳-۱۰ ثانیه ادامه داشته است. این دوره را می‌توان تنها با زمان پلانک اندازه گرفت و به همین دلیل به آن دوره پلانک می‌گویند. به دلیل گرمای بسیار زیاد و همچنین چگالی بی‌نهایت ماده در این بازه زمانی، این دوره از عالم بسیار ناپایدار بوده است. پس از این لحظه، عالم ناگهان شروع به گسترش کرده و سرد شده است و اجازه داده تا نیروهای بنیادین فیزیک ظهور پیدا کنند. از لحظه ۴۳-۱۰ ثانیه تا ۳۶-۱۰ ثانیه، عالم رفته‌رفته از حالت انتقال دما عبور کرد.

در این لحظه بود که نیروهای بنیادین فیزیک کنترل جهان را در دست گرفتند و بسیاری از دانشمندان بر این باورند که از این لحظه به بعد، نیروهای بنیادین از یکدیگر جدا شدند (گفته می‌شود که در عصر پلانک نیروها یکی بوده‌اند). ابتدا گرانش به عنوان یکی از اصلی‌ترین نیروهای بنیادین، از سایرین جدا شد که بعدها باعث به وجود آمدن نیروهای قوی و ضعیف هسته‌ای و همچنین الکترومغناطیسی شد. سپس در زمان ۳۶-۱۰ تا ۳۲-۱۰ ثانیه پس از مه‌بانگ، دمای عالم به ۱۰۲۸ کلوین رسید و به اندازه‌ای پایین بود که بتواند باعث جدایی دو نیروی الکترومغناطیس و نیروی هسته‌ای ضعیف شود.

sun

با پدید آمدن نخستین نیروهای بنیادین در عالم، دوره تورم آغاز شد که از ۳۲-۱۰ ثانیه تا زمانی نامعلوم ادامه داشت. بسیاری از مدل‌های کیهان‌شناسی می‌گویند در این زمان، عالم به صورت همگن مملو از چگالی با انرژی بالا بوده است و دما و فشار بسیار زیادی که در این دوره وجود داشتند، باعث شدند که یک گستردگی و خنک‌سازی بسیار سریع روی دهد.

گسترش عالم در واقع از زمان ۳۷-۱۰ ثانیه پس از مه‌بانگ نشانه‌هایی از خود بروز داد. در آن زمان بود که انتقال فاز باعث جدایی نیروهای بنیادین از یکدیگر شد که این جدایی نیز به گسترش عالم منجر شد. در این بازه زمانی بود که فرآیندباریون‌زایی آغاز شد. باریون‌زایی، یک فٰرآیند فیزیکی فرضی است که در جریان رخ دادن آن به علت دمای بسیار بالا،  حرکت تصادفی ذرات با سرعت‌های نسبی آغاز شد. باریون‌زایی یک اتفاق بسیار مهم بود که توانست تعادل میان باریون‌ها و پاد باریون‌هایی را که در لحظات نخستین عالم تشکیل شده بودند، بر هم بزند. بسیاری از دانشمندان بر این باورند که فرآیند باریون‌زایی باعث شد ماده بتواند بر پاد ماده چیره شود و عالم را در بر بگیرد.

وقتی که تورم کیهانی متوقف شد، فقط پلاسمای کوارک گلوئون و دیگر ذرات بنیادین در عالم وجود داشتند و از این زمان  به بعد، عالم رفته‌رفته سرد شد و مواد به هم آمیخته شدند و شکل گرفتند. مادامی که چگالی و دمای عالم با گذشت زمان کاهش می‌یافت، دوره سرد شدن آغاز شد. تداوم این روند باعث شد که انرژی ذرات نیز کاهش یابد. تغییر فازهای بر هم زننده تعادل و تقارن، تا زمانی ادامه داشت که نیروهای بنیادی فیزیک و ذرات بنیادی به شکلی که امروزه می‌بینیم درآمدند. پس از گذشت مدت زمان اندکی، انرژی ذرات کاهش می‌یابد و به مقادیری می‌رسد که در آزمایش‌های فیزیک ذرات کنونی ما قابل دستیابی می‌شوند. این دوره باعث شد کمی از گمانه‌زنی‌ها کاسته شود.

human

به عنوان مثال، دانشمندان بر این باورند که حدود ۱۱-۱۰ ثانیه پس از وقوع مه‌بانگ، انرژی ذرات رفته‌رفته کاهش یافت و حدود ۶-۱۰ ثانیه پس از مه‌بانگ گلوئون‌ها با یکدیگر ترکیب شدند تا بتوانند باریون‌هایی نظیر پروتون‌ها و نوترون‌ها را به وجود آورند. همچنین با توجه به این‌که مقدار کوارک‌ها اندکی از پاد کوارک‌ها بیشتر بود، باعث شد که اندکی از باریون‌ها بر پاد باریون‌ها غالب شوند.

در این زمان، دما به اندازه‌ای بالا نبود که بتواند باعث به وجود آمدن جفت‌های پروتون-پاد پروتون (یا جفت‌های نوترون-پاد نوترون) شود؛ بنابراین فرآیند نابودسازی آغاز شد و از هر ۱۰۱۰ پروتون و نوترون اولیه، تنها یکی باقی ماند و هیچ پاد  ذره‌ای‌ باقی نماند. حدود یک ثانیه پس از مه‌بانگ، فرآیندی مشابه میان الکترون‌ها و پوزیترون‌ها رخ داد. پس از نابودسازی‌های گسترده، پروتون‌ها، نوترون‌ها و الکترون‌هایی که باقی مانده بودند، دیگر با سرعت نسبیتی حرکت نمی‌کردند و چگالی انرژی عالم نیز از فوتون‌ها و مقدار اندکی از نوترون‌ها تشکیل شده بود. با گذشت چند دقیقه از زمان انبساط، دوره‌ای که با نام هسته‌زایی مه‌بانگ شناخته می‌شود آغاز شد.

در این دوره دمای عالم به یک میلیارد درجه کلوین کاهش یافته بود و چگالی عالم نیز به حدود چگالی هوا رسیده بود که همین امر سبب شد نوترون‌ها و پروتون‌ها با یکدیگر ترکیب شوند و نخستین اتم‌های دوتریم (یک ایزوتوپ پایدار از هیدروژن) و هلیوم عالم را پدید آوردند. با این وجود، بسیاری از پروتون‌های عالم با نوترون‌ها ترکیب نشدند و به صورت هسته‌های هیدروژن باقی ماندند. پس از گذشت ۳۷۹ هزار سال از زمان انبساط، الکترون‌ها با این هسته‌ها ترکیب شدند تا بتوانند اتم‌های خنثی را که اغلب آن‌ها نیز اتم هیدروژن بودند، تشکیل دهند. در این زمان بود که تابش توانست از ماده جدا شود و بدون آن‌که مانعی بر سر راهش قرار گرفته باشد، در فضا گسترش یابد. این تابش را امروزه با نام سرآغازتابش زمینه کیهانی (CMB) می‌شناسیم و می‌دانیم که قدیمی‌ترین نور موجود در عالم است.

big bang

مادامی که تابش زمینه کیهانی گسترش می‌یافت، چگالی و انرژی خود را از دست می‌داد و همچنان از دست می‌دهد. اکنون گفته می‌شود که دمای تابش زمینه کیهانی چیزی در حدود ۲۷۰.۴۲۴- درجه سلسیوس (۰.۰۰۱۳ ± ۲.۷۲۶۰ درجه کلوین) است و چگالی انرژی آن نیز به eV/cm۳ ۰.۲۵ رسیده است. تابش زمینه کیهانی را می‌توان در تمام جهات و در فاصله ۱۳.۸ میلیارد سال نوری مشاهده کرد؛ اما گمانه‌زنی‌ها نشان می‌دهند که فاصله واقعی تابش زمینه کیهانی از مرکز عالم، حدود ۴۶ میلیارد سال نوری است.

تکامل جهان

در طول یک دوره چند میلیارد ساله پس از مه‌بانگ، مناطق متراکم‌تر از ماده جهان (ماده در جهان تقریباً یکنواخت توزیع شد) به صورت گرانشی به یکدیگر جذب شدند. آن‌ها با جذب شدن به یکدیگر، متراکم‌تر شدند و ابرهای گازی، ستاره‌ها، کهکشان‌ها و دیگر ساختارهای کیهانی را که می‌بینیم، شکل دادند. این دوره، با نام دوره تشکیل ساختار شناخته می‌شود و  در این دوره بود که جهان مدرن و امروزی شروع به شکل‌گیری کرد. در این دوره، ماده قابل مشاهده بیشتر از هر چیزی به چشم می‌خورد و در ساختارهایی با اندازه‌های مختلف (مانند ستاره‌ها، سیاره‌ها، کهکشان‌ها، خوشه‌های کهکشانی و ابرخوشه‌ها) توزیع شد. ماده معمولاً متمرکز بوده و تجمعی است؛ اما توسط خوشه‌های کهکشانی از یکدیگر جدا می‌شود.

جزئیات دوره تشکیل ساختار و چگونگی انجام فرآیند انجام شدن آن، به نوع و مقدار ماده‌ای که در جهان است بستگی دارد. ماده تاریک سرد، ماده تاریک گرم، ماده تاریک داغ و ماده باریونی، چهار گونه مختلف از ماده موجود در جهان هستند. با این حال، مدل لامبدا-CDM (ماده تاریک سرد-لامبدا) هم‌خوانی بیشتری با اندازه‌گیری‌های انجام‌شده  دارد. در  این مدل، فرض می‌شود که ماده تاریک موجود در جهان، از نوع سرد است و ذرات ماده تاریک، در مقایسه با سرعت نور، آهسته‌تر حرکت می‌کنند.

galaxy

در این مدل، تخمین زده شده است که ماده تاریک سرد، حدود ۲۳ درصد از ماده/انرژی موجود در جهان را تشکیل داده و این در حالی است که ماده باریونی، تنها ۴.۶ درصد از ماده جهان را تشکیل داده است. این مدل به ثابت کیهانی (یک نظریه که در اصل توسط آلبرت اینشتین ارائه شد و نشان می‌دهد که تعادل جرم و انرژی در جهان همچنان ثابت باقی  مانده است) نیز اشاره دارد. در این مدل، جهان کاملاً به انرژی تاریک وابسته می‌شود. انرژی تاریک عاملی است که به گسترش جهان کمک می‌کند و ساختار بزرگ آن را همچنان بزرگ‌ نگه می‌دارد. وجود گونه‌ای خاص از انرژی به نام انرژی تاریک، بر پایه مشاهدات انجام‌شده پیشنهاد گردیده است. با توجه به مشاهدات انجام‌شده ، تخمین زده می‌شود که چیزی در حدود ۷۳ درصد از عالم، از انرژی تاریک تشکیل شده باشد.

وقتی که عالم در دوران کودکی خود به‌سر می‌برد؛ یعنی زمانی که همه چیز به هم نزدیک‌تر بود و گرانش بر سایر نیروهای بنیادین غالب بود، از انرژی تاریک مملو شده بود. پس از گذشت میلیاردها سال از آن زمان و گسترش عالم، این مقدار بسیار زیاد از انرژی تاریک باعث شد تا فعل و انفعالاتی میان کهکشان‌ها آغاز شود و یک شتاب خارق‌العاده به وجود آید. این دوره با نام دوره انبساط شتاب‌دار کیهانی شناخته می‌شود.

cosmos

هنوز بر سر این موضوع که دوره انبساط شتاب‌دار کیهانی از چه زمانی آغاز شده است، اختلاف نظر وجود دارد؛ اما برخی از دانشمندان تخمین زده‌اند که این دوره چیزی در حدود  ۸.۸ میلیارد سال پس از وقوع مه‌بانگ (حدود ۵.۵ میلیارد سال پیش) آغاز شده است. کیهان‌شناسان با تکیه بر مکانیک کوانتومی و نظریه نسبیت عام اینشتین، سعی دارند فرآیند تکامل کیهانی را که در این دوره و تمام دوره‌های پس از دوره تورم کیهانی اتفاق افتاده است، به طور دقیق توضیح دهند. دانشمندان از طریق یک فرآیند پیچیده مشاهداتی و مدل‌سازی، تعیین کرده‌اند که وقوع این دوره تکامل، کاملاً با معادلات میدان اینشتین منطبق است و هم‌خوانی دارد؛ اما آن‌چه اهمیت دارد، ماهیت واقعی انرژی تاریک است که متأسفانه همچنان نامعلوم و گنگ باقی مانده است. با این حال، تا به امروز هیچ مدلی پیشنهاد نشده که بتواند اتفاقاتی را که پیش از ۱۵-۱۰ ثانیه پس از مه‌بانگ رخ داده‌اند، توصیف کند.

milky way

مدتی است که دانشمندان سعی دارند به کمک برخورددهنده بزرگ هادرونی (LHC) در سازمان تحقیقاتی سِرن، وضعیت خاصی از انرژی را که در زمان مه‌بانگ وجود داشته، باز آفرینی کنند. انتظار می‌رود که دستاوردهای دانشمندان بتواند قوانین فیزیکی فراتر از حوزه مدل استاندارد را نیز فاش کند. هر گونه پیشرفتی که در این زمینه صورت گیرد، ما را به یک نظریه واحد و یکپارچه گرانش کوانتومی می‌رساند؛ در این‌جا است که دانشمندان بالاخره می‌توانند به چگونگی تعامل گرانش با سه نیروی بنیادین دیگر (الکترومغناطیس، نیروی هسته‌ای ضعیف و نیروی هسته‌ای قوی) پی ببرند. اگر دانشمندان موفق به انجام این کار شوند، ما بالاخره می‌توانیم بفهمیم که در لحظات نخستین عالم و دوره‌های اولیه آن، واقعاً چه اتفاقاتی رخ داده‌ است.



تاريخ : جمعه 29 ارديبهشت 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

گوگل در نطق اصلی کنفرانس I/O 2017 به معرفی محصولات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری متعددی پرداخت که به ۱۲ مورد از مهم‌ترین آن‌ها اشاره  می‌کنیم.

بدون تردید نطق اصلی کنفرانس توسعه دهندگان گوگل I/O 2017، یکی از رویدادهای فوق‌العاده هیجان‌انگیز سالیانه برای طرفداران شرکت گوگل است. این شرکت در کنفرانس توسعه دهندگان، محصولات جدید مهیجی که قصد انتشار آن‌ها را در آینده‌ی نزدیک دارد به‌طور  خلاصه مرورمی‌کند و ویژگی‌های جدید بهبودیافته‌ی آن‌ها را معرفی می‌کند. همان‌طور که انتظار می‌رفت، نطق اصلی مراسم گوگل I/O 20177، هردو بخش  سخت‌افزار و نرم‌افزار شرکت را پوشش داد. در این مراسم، موارد هیجان‌انگیز بسیاری وجود داشت که مدیران اجرایی شرکت گوگل در جریان برگزاری آن و روی صحنه به تفصیل به آن‌ها پرداختند.

 

نطق اصلی کنفرانس توسعه دهندگان امسال، در زمان نسبتا کم، موارد بسیاری را پوشش داد. بنابراین داشتن جمع‌بندی ساده و خلاصه از مهم‌ترین اخبار و موارد رونمایی شده‌ی نوین، همیشه مورد پسند است. زومیت را همراهی کنید تا در این مقاله، به‌طور خلاصه به ۱۲۲ مورد از  مهم‌ترین موارد معرفی‌شده در کنفرانس روز گذشته‌ی گوگل بپردازیم.

۱. پاسخ هوشمند در جیمیل

اسمارت ریپلای Smart Reply

سیستم یادگیری ماشین شرکت گوگل به تجزیه و تحلیل مخاطبان ایمیلی موجود در نرم‌افزار اندروید یا iOS جیمیل می‌پردازد و پاسخ‌هایی ساده و سریعی به یک ایمیل پیشنهاد می‌دهد. قابلیت یادشده مشابه نحوه‌ی عملکرد گوشی هوشمند در قبال پیام متنی است. جزئیات قابلیت یادشده در مقاله‌ی «رونمایی گوگل از قابلیت پاسخ هوشمند به ایمیل‌ در اندروید و iOS» قابل دسترسی است.

۲. گوگل لنز

گوگل لنز مجموعه‌ای از قابلیت‌های محاسباتی بصری است که قادر به مشاهده‌ی همان تصویری است که کاربران در حال تماشای آن هستند و مطابق با آن اطلاعاتی درباره‌ی شیء مورد نظر به کاربر ارائه می‌کند. برای مثال، در صورتی که لنز دوربین گوشی هوشمند محبوب خود را روی یک گل زیبا بگیرید، گوگل لنز نوع گل را برای شما مشخص خواهد کرد. حتی کاربران می‌توانند با اسکن کردن برچسب یک روتر وای‌فای، بلافاصله به آن متصل شوند. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید به مقاله «گوگل قابلیت جستجو از طریق دوربین تلفن همراه را به دستیار هوشمند خود اضافه می‌کند» مراجعه کنید.

۳. نرم‌افزار Find My device

find my phone

شرکت گوگل پس از گذشت دو سال، با رونمایی از نسخه‌ی جدید و بازطراحی شده‌ی نرم‌افزار Android Device Manager موسوم به Find My Device، به‌طور جدی وارد رقابت با نرم‌افزار Find My iPhone پلتفرم iOSS شرکت اپل شده است. به‌منظور دسترسی به جزئیات این قابلیت، به مقاله‌ی «گوگل آپدیت اپلیکیشن Android Device Manager را با نام جدید منتشر کرد» رجوع کنید.

۴. گوگل اسیستنت

اسیستنت

شرکت گوگل در حال ساخت و انتشار به‌روزرسانی عظیمی برای دستیار صوتی و هوشمند گوگل اسیستنت است. اولین و برترین قابلیت افزوده شده به این دستیار شخصی، قابلیت تایپ در آن است. اگرچه ممکن است وجود چنین ویژگی به‌ظاهر ساده یک پس‌رفت محسوب شود؛ اما بدیهی است که استفاده از قابلیت تایپ کردن در مکان‌های عمومی بسیار کاربردی خواهد بود.

همچنین دستیار هوشمند گوگل اسیستنت از این پس به گوگل لنز هم گره خواهد خورد و با آن در ارتباط خواهد بود؛ بنابراین کاربران می‌توانند درباره‌ی موارد در حال مشاهده، درخواست خود را به‌صورت مکالمه با دستیار یادشده مطرح کنند. برای مثال، کاربران می‌توانند دوربین گوشی هوشمند خود را روی یک بشقاب غذای منوی رستوران بگیرند و بدون نام بردن از غذا، درباره‌ی شباهت آن از گوگل اسیستنت سوال بکنند. گوگل اسیستنت در نهایت تصاویر مشابه بشقاب غذا را از طریق بخش جستجوی تصویری موتور جستجو به کاربر نشان خواهد داد.

Action-ها در گوگل، یک کیت ابزار توسعه‌ی شخص سوم ساخت گوگل است که امکان یکپارچه کردن پشتیبانی از دستیار گوگل اسیستنت را در خدمات خود فراهم می‌کند. استفاده از قابلیت یادشده فقط به گوگل هوم محدود می‌شود؛ اما هم‌اکنون روی دستگاه‌های مبتنی‌ بر سیستم عامل اندروید و iOS قابل دسترسی است.

۵. گوگل اسیستنت برای آیفون

گوگل اسیستنت آیفون

دستیار هوشمند گوگل اسیستنت در اقدامی جالب از سوی شرکت گوگل و برای اولین بار پا به گوشی آیفون اپل خواهد گذاشت. گوگل اسیستنت جایگزین نرم‌افزار معمولی گوگل موجود در سیستم عامل iOS خواهد شد که برای اطلاعات بیشتر می‌توانید از مقاله‌ی مربوطه دیدن کنید.

۶. گوگل هوم

google home

بالاخره گوگل هوم از ویژگی فعال شدن بی‌درنگ (Proactive) پشتیبانی می‌کند؛ به این معنی که گوگل هوم بدون نیاز به درخواست کاربر، قادر به روشن شدن و جلب توجه او برای مبادله اطلاعات خواهد بود. به عنوان نمونه، گوگل هوم شما وقتی جلسه مهمی را فراموش کرده باشید، به‌طورخودکار روشن خواهد شد و به شما یادآوری خواهد کرد.

دومین قابلیت اضافه‌شده به گوگل هوم مربوط به تماس بدون دخالت دست (Hands Free) است. به‌طوری که کافی است از گوگل هوم درخواست کنید تا اقدام به برقراری تماس بکند. تماس از طریق گوگل هوم در کشور ایالت متحده کاملا رایگان است. در مقاله‌ی «گوگل قابلیت برقراری تماس تلفنی رایگان را به بلندگوی هوشمند خود اضافه می‌کند» می‌توانید به اطلاعات دقیق‌تری در این باره دست پیدا کنید.

خدمات رایگان اسپاتیفای هم در حال حاضر برای اولین بار از گوگل هوم پشتیبانی می‌کند. همان‌طور که اطلاع دارید، قبلا فقط اشتراک‌های پولی پشتیبانی می‌شد. به علاوه، پشتیبانی از Soundcloud و Deezer هم به‌زودی به گوگل هوم افزوده خواهد شد و در آینده‌ی نزدیک همه‌ی مدل‌ها به‌منظور پشتیبانی از استریم صوتی مبتنی‌ بر بلوتوث از طریق همه‌ی دستگاه‌ها به اسپیکر اضافه خواهند شد.

در نهایت، شرکت گوگل پشتیبانی از واکنش‌های بصری را هم به گوگل هوم اضافه کرد. اگرچه گوگل هوم فاقد صفحه نمایش است؛ اما می‌تواند به دیگر دستگاه‌های دارای نمایشگری مانند گوشی هوشمند، کروم کست یا حتی آیفون متصل شود. به عنوان مثال، کاربران می‌توانند در مورد هدایت به یک مقصد خاص از گوگل هوم سؤال کنند تا ساده‌ترین مسیر موجود را به گوشی هوشمند و نرم‌افزار نقشه‌ی گوگل ارسال کند.

۷. گوگل فوتوز

گوگل فوتوز

شرکت گوگل سه ویژگی کاملا جدیدی را به نرم‌افزار گوگل فوتوز (google photos)‌ افزوده است. اولین ویژگی مربوط به پیشنهاد اشتراک‌گذاریموسوم به Suggested Sharingg است که با استفاده از یادگیری ماشین اقدام به یادآوری اشتراک گذاشتن تصویر مورد نظر با افراد درون تصویرمی‌کند. برای مثال، اگر از گروه پنج نفره‌ی دوستان دوران دانشجویی خود عکس بگیرید، نرم‌افزار گوگل فوتوز از طریق یک پنجره‌ی فرعی اقدام به یادآوری اشتراک‌گذاری تصویر ثبت‌شده با هر یک از افراد حاضر در تصویر خواهد کرد.

قابلیت Shared libraries ویژگی دیگری است که امکان پیکربندی بخش تصاویر گوشی هوشمند کاربر را به واسطه‌ی اشتراک گذاشتن هر تصویر آن با یک شخص خاص فراهم می‌کند. برای نمونه، همه‌ی تصاویری که از فرزند خود ثبت کرده‌اید می‌تواند به‌طور  خودکار با همسرتان به اشتراک گذاشته شود. ویژگی جدید یادشده برای سیستم عامل اندروید و iOSS در دسترس است و در هفته‌های آینده نسخه‌ی تحت وب آن هم آماده‌ی بهره‌برداری خواهد بود.

ویژگی سوم و نهایی گوگل فوتوز مربوط به Photo Books است که با استفاده از یادگیری ماشین به جمع‌آوری یک آلبوم تصویر کمک می‌کند.به‌طوری که حتی کاربر در نهایت می‌تواند آن را به‌صورت فیزیکی چاپ بکند. محصول کتب تصویر ساخت گوگل امروز با قیمت ۹.۹۹ دلار در فضای وب عرضه شده است. برای دسترسی به جزئیات بیشتر از گوگل فوتوز می‌توانید به مقاله‌ی «با تمامی قابلیت‌های جدید Google Photoss آشنا شوید» مراجعه کنید.

۸. یوتیوب

ویدیو 360 درجه یوتیوب

شرکت گوگل در مراسم I/O 2017 زمان زیادی به صحبت درباره‌ی یوتیوب اختصاص داد. سخن‌گوی گوگل سخنان خود را با نوید پشتیبانی یوتیوب از ویدیوی 360 درجه و پشتیبانی از آن در نرم‌افزار تلویزیون هوشمند Youtube آغاز کرد. با استفاده از ویژگی یادشده، کاربران می‌توانند با استفاده از کنترل تلویزیون اقدام به تغییر نمای ویدیوی ۳۶۰۰ درجه‌ی در حال پخش در صفحه نمایش کنند. این ویژگی همچنین برای رویدادهای زنده‌ای مانند مراسم توسعه دهندگان I/O گوگل گسترش خواهد یافت. به‌واقع، از طریق نرم‌افزار یوتیوب می‌توان به‌طور  مستقیم اقدام به استریم ویدیوی ۳۶۰ درجه‌ی زنده کرد. برای آشنایی با جزئیات ویژگی یادشده، مقاله‌ی «تماشای ویدیوی 360 درجه در یوتیوب ممکن شد» را مطالعه کنید.

۹. سیستم عامل اندروید O

android o

شرکت گوگل اولین نسخه‌ی بتای سیستم عامل اندروید O را در ماه اسفند (مارس) منتشر کرد. بسیاری از کاربران علاقه‌مند قبل از انتشار رسمی اندروید O در تابستان پیش رو، دیروز از ویژگی‌های نوینی که به سیستم عامل یادشده راه یافته‌اند، مطلع شدند. در ادامه می‌توانید به‌طور  خلاصه از برجسته‌ترین ویژگی‌های معرفی شده در کنفرانس I/O 20177 آگاهی یابید.

پشتیبانی از قابلیت تصویر در تصویر (Picture in picture) در سیستم عامل اندروید O امکان کوچک کردن اندازه‌ی ظاهری یک ویدیو و قرار دادن آن در یک گوشه از صفحه نمایش و مشاهده‌ هم‌زمان فیلم با انجام بازی را برای کاربر فراهم می‌کند. البته ویژگی یادشده به تماشای یک ویدیو محدود نیست.

همچنین اعلان‌ها در سیستم عامل اندروید O بهبود یافته‌اند. قابلیت Notification Dots اساسا سربرگ‌های کوچک گفتگومحوری برای اعلان‌ها هستند که می‌توان با لمس چند ثانیه‌ای یک نقطه‌ی اعلان‌، به پیش نمایشی از آن دسترسی داشت. کاربران سپس می‌توانند با سوایپ کردن آن را نادیده بگیرند، برای مشاهده‌ی باقی اعلان آن را به طرف پایین بکشند یا روی آن ضربه بزنند تا نرم‌افزار مربوطه اجرا شود. یکی از قابلیت‌های دیگر موجود در سیستم عامل اندروید O، ویژگی اتو فیل (Auto Fill) است که در نرم‌افزارهای شخص سوم کاربرد دارد و مواردی مانند ورود به حساب کاربری را ساده‌تر از قبل می‌کند. قابلیت بعدی موسم به Smart Text Selection، برای انتخاب هوشمند متن کاربرد دارد که انتخاب کلمه و عبارت را بسیار ساده می‌کند. بهره‌مندی از یادگیری ماشین در دستگاه اندرویدی امکان انتخاب یک عبارت طولانی اختصاصی مانند آدرس محل سکونت کاربر را فراهم می‌کند.

علاوه‌بر موارد یادشده، سیستم عامل اندروید O شامل بهبودهای فراوانی در بخشی است که شرکت گوگل آن را ویتالس (Vitals) می‌نامد. محفاظت از گوگل پلی (google play protect) یکی از ویژگی‌های جدیدی است که در دسته‌ی ویتالس قرار می‌گیرد. ویژگی یادشده در حقیقت یک اسکنر انواع ویروس است که به‌منظور کسب اطمینان از نبود هیچ کد مخرب یا مشکوک در نرم‌افزارها، اقدام به اسکن می‌کند. به علاوه، سیستم عامل اندروید O سرعت پردازش‌های نرم‌افزاری را با بهره‌مندی از قابلیت‌هایی مانند محدودیت عاقلانه (Wise Limits) که از بهره‌برداری زیاد نرم‌افزار از منابع سخت‌افزاری و مصرف زیاد باتری جلوگیری می‌کند، به‌طور چشمگیری افزایش می‌دهد.

گوگل پلی پروتکت

ویژگی دیگر که با نام Play Console Dashboards شناخته می‌شود، ابزاری ویژه‌ی توسعه دهندگان نرم‌افزارهای شخص سوم است و به‌منظور حل مشکلاتی به کار می‌رود که ممکن است باعث بهره‌برداری مفرط از منابع سخت‌افزاری یا تخلیه‌ی زود هنگام شارژ باتری شوند. ابزار یادشده همچنین می‌تواند به‌منظور غلبه کردن بر مشکلات برنامه نویسی و ساخت نرم‌افزار به کمک توسعه دهندگان بیاید. پشتیبانی از زبان برنامه نویسی Kotlin هم به سیستم عامل اندروید O افزوده شده است.

نسخه‌ی بتای جدید سیستم عامل اندروید O هم‌اکنون در دسترس است و به‌منظور آگاهی از نحوه‌ی نصب آن و دستگاه‌های هوشمند پشتیبانی شده‌ی ساخت گوگل، به مقاله‌ی «اندروید O بتا در دسترس دارندگان گوشی پیکسل و نکسوس» رجوع کنید.

۱۰. اندروید گو

اندروید گو

سیستم عامل اندروید گو در اصل از سرگیری دوباره‌ی پلتفرم اندروید وان ابتکاری است. اندروید گو در واقع نسخه‌ی سبک‌تر و ضعیف‌تری از سیستم عامل اندروید O و نسخه‌های آتی آن است که استفاده از نرم‌افزارهای سبک‌تر را تسهیل می‌کند. سازندگان گوشی هوشمند با استفاده از اندروید گو، قادر به ساخت گوشی‌هایارزان‌قیمت با قطعات سخت‌افزاری مقرون به صرفه‌ خواهند بود که تجربه‌ی روان و سریع سیستم عامل جدید اندروید را در اختیار دارندگان گوشی‌های رده پایین می‌گذارد. در مقاله‌ی «اندروید گو برای گوشی‌های ضعیف و پایین‌رده معرفی شد» می‌توانید اطلاعات دقیق‌تری در این مورد کسب کنید.

۱۱. واقعیت مجازی و واقعیت افزوده

دی دریم

شرکت گوگل سال گذشته به‌منظور کمک به صنعت واقعیت مجازی و آوردن تجربه‌ی با کیفیت بالای آن در دستگاه‌های قابل حمل از Daydreamرونمایی کرد. چهارشنبه‌ی گذشته، سخن‌گوی گوگل اعلام کرد که پشتیبانی از دی‌دریم به پرچم‌دار آینده‌ی شرکت ال‌جی اضافه خواهد شد. در مرحله‌ی بعد، با انتشار به‌روزرسانی بعدی گوشی‌های هوشمند گلکسی اس 8 و گلکسی اس 88 پلاس، پشتیبانی از دی‌دریم به دو گوشی هوشمند یادشده هم افزوده خواهد شد.

شرکت گوگل روز گذشته مشخصات بیشتری از هدست واقعیت مجازی رایج دی‌دریم اعلامکرد. پلتفرم دی‌دریم به سازندگان اجازه می‌دهد تا هدست واقعیت مجازی بسازند که برای اجرا شدن، کاملا بی‌نیاز از گوشی هوشمند است. هدست‌های مبتنی‌بر پلتفرم دی‌دریم بدون سیم هستند و نیازی به متصل شدن به رایانه‌ی شخصی نخواهند داشت. اچ‌تی‌سی وایو و لنوو به‌منظور ساخت و عرضه‌ی هدست‌های دی‌دریم رایج برای اواخر سال میلادی جاری، در حال همکاری با شرکت گوگل هستند.

تانگو

شرکت گوگل در جریان کنفرانس توسعه دهندگان، حتی از یک سرویس مربوط به واقعیت افزوده هم پرده برداشت. خدمات یادشده با نام سرویس موقعیت‌یابی بصری (Visual Positioning Service) شناخته می‌شود و شبیه به GPS است. سرویس موقعیت‌یابی بصری در حقیقت نسل بعدی واقعیت افزوده و سیستم هدایت داخلی را فراهم می‌کند. به عنوان نمونه، فناوری VPSS می‌تواند کاربران را برای رسیدن به فروشگاهی که محصول مورد نظر آن‌ها در آن‌ عرضه می‌شود، راهنمایی و هدایت کند. به‌منظور کسب اطلاعات بیشتر به مقاله‌ی «گوگل از سرویس VPS برای واقعیت افزوده تانگو رونمایی کرد» مراجعه کنید.

به علاوه، شرکت گوگل قابلیت واقعیت افزوده را به Expeditions هم افزوده است. Expeditions یک محصول آموزشی است که امکان تجربه‌ی یادگیری تعاملی در کلاس درس را برای دانشجویان و دانش آموزان فراهم می‌کند.

۱۲. قابلیت Google for Jobs

گوگل

مطابق با اظهارات ساندار پیچای، مدیر عامل شرکت گوگل، قابلیت Google for Jobs مجموعه‌ای از محصولات گوگل است که در زمینه‌ی کاریابی و استخدام برترین داوطلبان به وسیله‌ی کارفرمایان کمک‌رسانی می‌کند. کاربران هم‌اکنون می‌توانند هر نوع شغلی را در کادر جستجوی گوگل جستجو کنند و در رابط کاربری کارتی شکل، بدون خروج از وب‌سایت گوگل، کارهای موجود و جزئیات استخدام را مشاهده کنند. نتایج جستجو به چندین روش بهبود یافته است. برای مثال، نتایج کاریابی و استخدام مربوط به زمان‌های آزاد کاربر یا زمان‌هایی که در خانه‌ی خود حضور دارد، نشان داده خواهد شد. قابلیت Google for Jobs در هفته‌های آینده و بلافاصله در کشور ایالت متحده قابل دسترس خواهد بود. برای دستیابی به جزئیات ویژگی Google for Jobs، به مقاله‌ی «گوگل آگهی های استخدامی را در نتایج جستجو نشان خواهد داد» مراجعه کنید.

قابلیت‌های رونمایی شده در کنفرانس توسعه دهندگان I/O گوگل را چگونه ارزیابی می‌کنید؟



تاريخ : جمعه 29 ارديبهشت 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 1557 1558 1559 1560 1561 ... 3356 صفحه بعد