قیمت خودروهای الکتریکی، روز‌به روز کاهش می‌یابد و فناوری‌های مربوط به این مدل‌ها نیز، بسیار بهتر از گذشته شده است، اما یک نکته‌ی منفی در خودروهای برقی و پلاگین هیبرید وجود دارد که شاید مهم‌ترین ضعف آن، در مقایسه با محصولات بنزینی باشد. شارژ سریع، حلقه‌ی گم‌شده در فناوری خودروهای برقی و پلاگین‌هیبرید است و حتی با سیستم‌های گران‌قیمت شارژ سریع هم، ساعت‌ها وقت صرف تامین‌ انرژی باتری‌ها می‌شود، در حالیکه سوخت‌گیری در پمپ بنزین، محدود به چند دقیقه خواهد بود.

یکی از مهم‌ترین دلایلی که شارژ سریع باتری‌های لیتیوم یون را غیر ممکن می‌کند، مربوط به ایمنی و حرات داخلی آنها است. شرکت استوردات، ادعا می‌کند که با بهینه‌سازی این باتری‌ها و آزمایش موفقیت‌آمیز آنها در تلفن‌های هوشمند، نسل جدیدی از سیستم‌های تامین انرژی در خودروهای الکتریکی را آماده کرده است.

باتری استوردات

این فناوری جدید، فلش‌باتری نام دارد و از ذراتی موسوم به نانودات استفاده می‌کند. نانودات‌ها، در واقع مولکول‌هایی هستند که انتقال انرژی به الکترودها را تسریع می‌کنند. مواد به‌کار رفته در این باتری‌ها، از نظر شیمیایی شبیه به لیتیوم یون عمل می‌کنند، اما به همان مقدار، قابلیت ذخیره و تامین انرژی الکتریکی دارند. جالب اینجا است که نانودات‌ها در مقایسه با لیتیوم یون‌های امروزی، نه‌تنها اشتعال‌پذیری ندارند، که در مقابل حرارت محیط هم، مقاومت مناسبی از خود نشان می‌دهند و اتلاف انرژی کمتری خواهند داشت. شرکت استوردات، ادعا می‌کند که فرایند ساخت نانودات‌ها کاملا طبیعی است و از مواد اورگانیک و قابل بازیافت، در ساخت آنها استفاده شده است.

چند روز پیش در برلین، استوردات به معرفی فناوری جدید خود پرداخت و به صورت مختصر، با شارژ یک باتری کوچک؛ عملکرد آنرا به نمایش گذاشت. در تست‌های آزمایشگاهی، فناوری نانودات و سرعت بالای شارژ آنها، منطقی به نظر می‌رسد، اما هنوز در مرحله‌ی پیش‌تولید قرار دارد و بنا به اعلام رسمی شرکت سازنده، حدود ۳ سال دیگر، به مرحله‌ی تولید تجاری و نصب روی خودروهای برقی خواهد رسید. استوردات، ادعا می‌کند که فناوری نانودات در حالت فعلی، می‌تواند روی تسلا مدل S نصب شود و با تامین انرژی به میزان ۹۰ کیلووات ساعت، امکان رانندگی تا مسافت ۴۸۰ کیلومتر با فراهم کند.

در پایان این مطلب، بیننده‌ی فیلم کوتاهی باشید که به توضیح مختصر فناوری نانودات می‌پردازد.

دانلود با کیفیت  360p   720p   1080p



تاريخ : چهار شنبه 27 ارديبهشت 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

4.jpeg

شرکت "لاکهیدمارتین" اسکلت خارجی جدیدی ارائه داده که قادر به روشن کردن مسیر سربازان است.

به نقل از گیزمگ، این اسکلت(Knee Stress Relief Device (K-SRD نام دارد و هدف از آن افزایش توانایی سربازان جهت حمل تجهیزات سنگین در ماموریت‌های طولانی و طاقت‌فرسا است.

حسگرهای موجود بر روی این اسکلت خارجی میزان سرعت سربازان حین حرکت آن‌ها در طول مسیر و همچنین زاویه حرکت‌شان را اندازه‌ می‌گیرند.

این اطلاعات در رایانه‌ "آنبرد"(on board) اسکلت دخیره می‌شود و مسئولیت این رایانه، به کار انداختن فعال‌کننده‌های الکترومکانیکی موجود بر روی زانوهاست.

به ادعای شرکت لاکهید مارتین، این سامانه به K-SRD امکان ارائه مقادیر مناسب گشتاور در زمان مناسب، برای کاهش انرژی مورد نیاز جهت حرکت سربازان را می‌دهد.

گفته می‌شود قابلیت این فناوری در بالا رفتن و پایین آمدن از پله‌ها یا در تپه‌های شیب دار و همچنین هنگام داشتن محموله سنگین مشخص می‌شود.

این سامانه همچنین دارای جعبه کنترل پیشرفته و سریعی است که گشتاور زیادی تولید می‌کند.

اسکلت خارجی جدید مجهز به باتری‌های ویژه نظامی است که برای استفاده پیاده‌نظامیان تایید شده وعلاوه بر کاربردهای نظامی، کارگران صنعتی نیز می‌توانند از آن استفاده کنند.



تاريخ : چهار شنبه 27 ارديبهشت 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

wff-2017-e01027_launch_chris_perry.jpg

ناسا موشک ژرفاسنج یا موشک پژوهش 17 متری خود را روز سه‌شنبه با موفقیت از مرکز پرواز والوپ پرتاب کرد.

به نقل از ناسا، این موشک ژرفاسنج یا موشک پژوهش که Black Brant IX نام دارد، به عنوان بخشی از ماموریت SubTec-7 و برای بهبود  سیستم‌های بازیابی محموله ارسال شده است.

موشک ژرفاسنج یا موشک پژوهش (Sounding rocket)، یک موشک حمل‌کننده ابزار است که برای اندازه‌گیری و انجام آزمایش‌های علمی در طول پرواز زیر مداری خود طراحی شده ‌است. از این موشک‌ها برای حمل ابزار از ۵۰ تا ۱۵۰۰ کیلومتر (۹۳۲ مایل به ۳۱) ارتفاع بالاتر از سطح زمین استفاده می‌شود.

یکی از اهداف ارسال این موشک نیز به‌روز رسانی سیستم‌های الکترونیکی و مکانیکی است.

این موشک حامل نزدیک به 1200 پوند (544 کیلوگرم) محموله بود که پس از پرواز 17 دقیقه‌ای با چتر نجات و از حدود 106 مایل (170 کیلومتر) بالاتر از جزیره والوپس به اقیانوس اطلس فرود آمد.



تاريخ : چهار شنبه 27 ارديبهشت 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

هدست واقعیت مجازی

هدست واقعیت افزوده مبتکران انگلیسی به افراد مبتلا به زوال عقل کمک می‌کند تا خاطراتشان را به یاد آورند.

 به نقل از دیلی میل، برای افرادی که از زوال عقل رنج می‌برند، به یادآوردن خاطرات می‌تواند فرآیندی آزاردهنده باشد، اما ابزار واقعیت افزوده جدید به عنوان راهکاری برای حل این معضل معرفی شده است.

سامانه VirtuCare به کاربران صحنه‌هایی را نشان  می‌دهد که برای آرام کردن آن‌ها طراحی شده‌اند. این صحنه‌ها شامل ساحل و جنگل مملو از حیوانات است به این امید که خاطرات این افراد در ذهن آن‌ها زنده شود.

این فناوری توسط شرکت‌های واقع در "هرتفوردشایر" به نام‌های Tribemix  و Quantum Care طراحی شده است.   

در ویدئوی این شرکت‌ها دو فرد سالمند مبتلا به زوال عقل در حال استفاده از این ابزار هستند. این سیستم به یکی از این اشخاص صحنه ساحل را نشان می‌دهد و این امر خاطرات وی از ساحلی در اسکاتلند را در ذهن وی تداعی می‌کند.

با این که چنین سامانه‌ای برای کمک به افراد مبتلا به زوال عقل ساخته شده، قرار است برای افراد مبتلا به اختلالات تنفسی و نگهداری از سالمندان نیز به کار رود.

این سامانه از فناوری سه‌بعدی زمان واقعی برای خلق تجاربی استفاده می‌کند که کاربر را درگیر می‌کند؛ VirtuCare همچنین به وی امکان کنترل آنچه در هر صحنه رخ می‌دهد را می‌دهد.

این فناوری در قالب یک بسته ارائه می‌شود که این بسته شامل لپ تاپ واقعیت افزوده، یک هدست Oculus Rift و 12 صحنه واقعیت افزوده که از قبل نصب شده‌اند، است.

این صحنه‌ها شامل یک ساحل، جنگلی مملو از حیوانات، قایق تفریحی که نمای آن رو به یک تپه مرجانی و دلفین‌ها بوده و همچنین نمایی از زمین از ایستگاه فضایی بین‌المللی است.

بهای این کیت پنج هزار و 140 دلار اعلام شده است.



تاريخ : چهار شنبه 27 ارديبهشت 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

3.jpg

محققان دانشگاه بریستول انگلیس بلندگوی فراصوتی ارائه داده‌اند که قدرت تله‌پاتی دارد و به کاربران امکان برقراری با یکدیگر از فاصله 30 متری و به صورت ساکت را می‌دهد.

 به نقل از دیلی‌میل، این فناوری نیازمند متصل‌شدن یک بلندگو به پیشانی یا قفسه سینه شخص متکلم است. همچنین چهار الکترود باید به لب و فک وی متصل شوند.

این الکترودها از طریق فناوری موسوم به الکترومیوگرافی، سیگنال‌های الکتریکی تولیدشده توسط عضلات صورت شخص متکلم را ضبط می‌کنند.

محققان از یک الگوریتم ماشین یادگیری برای تعیین این موضوع استفاده کردند که کدام سیگنال‌های عضلات صورت شخص با 10 واژه خاص مرتبط می‌شوند.  این واژه‌ها شامل "بله"، "عقب"، "توقف" و "نه" بودند.

آن‌ها دریافتند این ابزار می‌تواند واژگان را با دقت بیش از 80 درصد تشخیص دهد، حتی زمانی که شخصی که الکترودها را پوشیده، صحبت نمی‌کند و کلمات را فقط با لب بیان می‌کند.

این سیستم با بلندگوی پوشیدنی جفت شده است و این بلندگو واژه‌ای که شخص نجوا می‌کند یا بیان می‌کند را به صورت فراصوت ضبط می‌کند.

آن‌چه این سامانه را منحصربه‌فرد می‌کند، توانایی آن‌ برای آرایش‌کردن پیغام‌های گفتاری به شخصی خاص بدون شنیده‌شدن آن توسط دیگران است. سیستم مزبور با منتشر کردن فراصوت در یک پرتو باریک و با زاویه فقط 6 درجه این کار را انجام می‌دهد، بنابراین فقط افراد حاضر در مسیر پرتو می‌توانند آن را بشنوند.

این ویژگی را می‌توان سفارشی‌سازی کرد و به طور مثال، چنانچه شخص متکلم یک دوربین رهگیری‌کننده چشم بپوشد، پیغام‌ها می‌توانند در جهت نگاه‌ وی مخابره شوند. همچنین، پیغام‌های فراصوت می‌توانند از طریق یک اشاره‌گر لیزری جهت‌مند شوند، اما این قابلیت برای سربازان کارآمد نیست.

سازندگان مدعی‌ هستند نسخه‌های بعدی این فناوری می‌تواند واژگان بیشتری را شناسایی کند؛ آن‌ها همچنین به دنبال فشرده‌ کردن و جادادن این سامانه در لباس هستند.



تاريخ : چهار شنبه 27 ارديبهشت 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

591ac26d2e1ab.jpg

یک تیم از مهندسان زیستی موفق به تولید یک تخمدان چاپ سه یعدی شدند.

به نقل از wired، این رحم در حال حاضر تنها در بدن موش‌ها کار کرده و محققان قصد دارند آن را بر روی انسان‌ها نیز آزمایش کنند.

تخمدان‌ها دو غده تخم‌مرغی شکل هستند که در دو طرف رحم قرار گرفته‌اند و از طریق لوله فالوپ به رحم متصل هستند.

تخمدان در پستانداران ماده وجود دارند. آنها حاوی تخمک‌های نارس هستند که پس از رشد به تخمک بالغ تبدیل می‌شوند و توانایی لقاح را کسب می‌کنند. در هر قاعدگی اغلب یک تخمک از یک تخمدان آزاد می‌گردد و اگر هیچکدام از سلول‌های اسپرم نتوانند خود را به تخمک برساند پس از مدتی تخمک توانایی لقاح خود را از دست می‌دهد. در ضمن آزاد سازی تخمک‌ها از سن بلوغ آغاز شده و تا زمان یائسگی ادامه پیدا می‌کند.

تخمدانها همچنین هورمون‌های جنسی زنانه یعنی پروژسترون و استروژن را می‌سازند که چرخه قاعدگی را تنظیم می‌کنند.

چیزی که این تخمدان را از سایر محصولات چاپ سه‌بعدی متمایز می‌کند، مواد یا جوهری است که در ساخت آن به کار رفته است.

ماده به کار رفته در ساخت این تخمدان ژلاتین است که یک هیدروژل بیولوژیکی ساخته شده از کلاژن تجزیه شده بوده که برای استفاده در انسان‌ها ایمن است.

دانشمندان می‌دانستند که مواد مورد استفاده آنها برای ساخت این اندام باید از مواد آلی باشد که به اندازه کافی سفت و سخت بوده تا در حین عمل جراحی به مشکلی برنخورد و هم چنین پرمنفذ باشد تا به طور طبیعی با بافت های بدن موش تعامل داشته باشد.

این پژوهش جدید می‌تواند گام بزرگی در زمینه پزشکی بازساختی محسوب شود.

این محققان نتایج پژوهش خود را در Nature Communications منتشر کردند.



تاريخ : چهار شنبه 27 ارديبهشت 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

انتخابات الکترونیکی

تا چندی پیش رقابت‌های انتخاباتی در اینترنت صرفا به انتشار عکس و فیلم از نامزدها در شبکه‌های اجتماعی محدود می‌شد، اما امروز اوضاع متفاوت شده است.

 به نقل از بی بی سی، امروزه فعالیت‌های انتخاباتی در محیط اینترنت بسیار پررنگ، تاثیرگذار و متفاوت شده است.

برای مثال در شبکه توئیتر کاربران می‌توانند با استفاده از بازنشر نظرات نامزدهای مورد حمایتشان نقطه نظرات آنها را به گوش دیگران برسانند و از آنها حمایت کنند؛ اما این امکان نیز همانند بسیاری از مظاهر فناوری چالش‌های خاص خود را دارد.

بسیاری از ستادهای انتخاباتی و یا طرفداران اقدام به ایجاد حساب‌های جعلی موسوم به "ربات توئیتری" (Twitter Bot) می‌کنند تا با تکرار یک موضوع و ایجاد هیاهو پیرامون آن افکار عمومی را تحت تاثیر قرار دهند.

پروفسور "فیل هوارد" متخصص انستیتو اینترنت در آکسفورد گفت: ما در بررسی‌های خود به ربات‌هایی برخوردیم که اصطلاحا "ربات خفته" نامیده می‌شوند. این ربات‌ها دنبال‌کنندگان کمی دارند و هنوز دسته‌بندی نشده‌اند.

وی افزود: وضعیت ربات‌های خفته زمانی خطرناک می‌شود که این شبکه عظیم ناگهان بیدار شود و در لحظات بحرانی و حیاتی شروع به فعالیت کنند و بر روی تصمیم‌گیری‌ها تاثیر بگذارند.

بسیاری از حساب‌هایی که در زمان انتخابات فعال می‌شوند، ناگهان تغییر ماهیت می‌دهند و با تغییر نام خود برای یک نامزد خاص فعالیت می‌کنند. این حساب‌ها پس از مدتی ناگهان حذف می‌شوند.

تامین هزینه‌های انتخابات همواره برای نامزدها یک چالش جدی بوده است و گاهی آنها مجبور به دادن قول‌هایی به سرمایه‌گذاران و حامیان خود می‌شوند. به همین دلیل کمپین‌های اینترنتی زیادی برای حمایت آزاد و مستقل از نامزدها در جهان ایجاد می‌شود تا از وابستگی نامزدها به مراکز قدرت بکاهند. این کمپین‌ها از حامیان نامزدها می‌خواهند تا به صورت ناشناس به نامزد مورد حمایت خود کمک مالی کنند.

فناوری دیگری که در رویدادهای انتخاباتی جهان مورد استفاده قرار گرفته، هولوگرام است. این فناوری کمک می‌کند تا نامزدها در یک مکان صحبت کرده و در چند مکان دیگر به صورت زنده و همزمان دیده شوند. "نارندرا مودی" نخست وزیر هند از این فناوری استفاده کرده بود.

معروف‌ترین فناوری مورد استفاده در انتخابات، رای‌گیری الکترونیکی است.

در استونی افراد با استفاده از کارت ملی خود می‌توانند کارهای خود را در زمینه خدمات بانکی، پرداخت قبوض و موارد مشابه انجام دهند و همچنین با استفاده از این کارت و رمز خود می‌توانند در انتخابات شرکت کنند و بیش از 30 درصد آرا از این طریق به صندوق ریخته می‌شود.

هنوز حتی در توسعه‌یافته‌ترین شرکت‌ها، رای‌گیری سنتی بیشترین طرفدار را دارد و بسیاری از دولت‌ها نظیر هلند، به دلیل امکان هک شدن و همچنین مشخص شدن هویت رای‌دهندگان تلاش‌ می‌کنند به روش‌های سنتی بازگردند.



تاريخ : چهار شنبه 27 ارديبهشت 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

امواج فراصوت

امواج فراصوت می‌توانند خیلی بیشتر از سونوگرافی از نوزادان در شکم مادر کارایی داشته باشند.

به نقل از دیلی‌میل، دهه 30 میلادی بود که فن‌آوری امواج فراصوت ابداع شد و به عنوان جزئی جدا نشدنی از بخش سلامت و درمان قرار گرفت. یک فناوری که امواج صوتی غیرقابل شنیدن تولید می‌کند. این فناوری امروزه تقریبا در همه شاخه‌های صنعت دیده می‌شود.

لرزشی که این امواج تولید می‌کنند می‌تواند در کشتن باکتری‌ها، جوش دادن پلاستیک و حتی تسریع فرآیند تخمیر مورد استفاده قرار گیرد.

امروزه امواج فراصوت راهشان را در زمینه‌های مختلف از جمله کمک به اختراعات باز کرده‌اند. این امواج پتانسیل تغییر در هر رشته‌ای را دارا می‌باشند.

در ذیل به شرح این 5 فن‌آوری جدید می‌پردازیم:

1. گوشی‌های کاملا هندزفری

ما در آستانه رسیدن به یک جایگزین حقیقی برای صفحه‌های لمسی هستیم. دستگاههایی شبیه به دستگاه کینکت مایکروسافت که می‌تواند موقعیت دستان شما را شناسایی و پردازش کند. اما کمبود دقت کافی در این فن‌آوری باعث شده فعلا نتواند جای فناوری صفحه‌های لمسی را بگیرد و جهان شمول شود.

یک شرکت در حال کار بر روی این فن‌آوری است تا دکمه‌های نامرئی در هوا بسازد که قابل لمس باشند. فرستنده‌های فراصوت امواج را تولید می‌کنند و آن‌ها را روی قسمت‌های کوچکی از پوست بدن شکل می‌دهند تا قابل لمس شوند. بنابراین بجای اینکه دستانتان را(در حالی که امیدوارید جای درستی را لمس کرده باشید) روی هوا تکان دهید، می‌دانید که دقیقا کجا را لمس کنید.

این فناوری توانایی این را دارد که هر دستگاهی مثل گوشی‌های هوشمند را کاملا ضد آب، عدم نیاز به لمس و کاملا آگاه از محیط اطراف کند.

احتمالاتی وجود دارد که نسل بعدی گوشی‌های هوشمند از شناسایی فراصوت اثر انگشت بهره خواهند برد، بنابراین دیگر حتی برای باز کردن قفل گوشی، نیازی به لمس آن نیست.

از این امواج می‌توان حتی برای شارژ بی‌سیم گوشی‌ها استفاده نمود چرا که امواج فراصوت می‌توانند به انرژی الکتریکی در گوشی تبدیل شوند.

2. هولوگرام‌های فراصوتی

 مدت زیادی است که پزشکان از امواج فراصوت برای تهیه عکس‌های دو بعدی از بدن استفاده می‌کنند. هولوگرام فراصوتی از آخرین توسعه‌های برجسته در زمینه مراقبت‌های بهداشتی است.

در این تکنیک امواج فراصوت میکروذرات را در محدوده مشخصی به حرکت درمی‌آورند تا تصویر مورد نظر شکل گیرد. محققان معتقدند این نوع از تصویربرداری می‌تواند تصویربرداری پزشکی را توسعه دهد. همچنین در درمان‌های فراصوتی نیز موثر است.

3. عینک‌هایی برای نابینایان

یکی دیگر از کاربردهای شگفت‌انگیز امواج فراصوت این است که می‌تواند کاری کند تا "نابینایان قادر به دیدن شوند"!

همانند روشی که خفاش‌ها برای مسیریابی از انعکاس صدا استفاده می‌کنند. آن‌ها نمی‌توانند نور منعکس شده از اشیا را ببینند، بنابراین امواج فراصوت را تولید می‌کنند و با دریافت انعکاس آن از محیط و اشیای اطرافشان اطلاع پیدا می‌کنند. این انعکاس‌ها اطلاعاتی از اندازه و مکان اشیا به خفاش‌ها می‌دهند.

محققان کالیفرنیایی کلاهی را تولید کردند که همین عملکرد را دارد و امواج فراصوت را ساطع و انعکاس‌شان را دریافت می‌کند.

4. امواج کششی (Tractor Beams)

امواج کششی نام دستگاهی تخیلی در داستان‌های علمی تخیلی است که می‌تواند جسمی را از فاصله‌ای دور به سوی خود بکشد.

اما می‌توان با دادن نیروی کافی به امواج فراصوت، اجسام را در هوا معلق کرد و در جهت‌های دلخواه به حرکت درآورد، درست مثل داستان‌های علمی-تخیلی.

محققان دانشگاه بریستول نشان دادند که با کنترل و تمرکز امواج فراصوتی از یک فرستنده می‌توان نیروی لازم برای معلق کردن یک جسم کوچک از زمین را خلق کرد. بلند کردن اجسام بزرگتر همچون یک انسان نیازمند نیروی بسیار زیادی است. ضمن اینکه خسارات احتمالی وارد بر بدن انسان هنوز کامل مورد مطالعه قرار نگرفته است.

5. اسکنرهای مریخ

فناوری امواج فراصوت امروزه به عنوان یک ابزار شناسایی و اکتشاف مورد استفاده است.

لرزش‌های ایجاد شده توسط امواج فراصوت در قدرت‌های بالا می‌تواند بر مواد فشرده موثر باشد و مثل یک مته یا چکش عمل کند. از این امکان در تحقیقات زیرزمینی برای استخراج نفت و گاز استفاده می‌شود.

این فناوری همچنین به عنوان یک نوع حسگر در هواپیماهای بدون سرنشین در مکان‌های خطرناک و صعب العبور به آن‌ها در عبور از موانع کمک می‌کند.

اما اکتشافات به سیاره زمین منحصر نمی‌شود. انسان برای بررسی و تحلیل محیط سیاره مریخ به روش‌های جدید نیاز دارد. به دلیل نیروی جاذبه کم سیاره مریخ مته‌های معمولی توانایی وارد کردن نیروی زیادی ندارند، لذا محققان در پی این هستند که دستگاه‌های فراصوت چگونه می‌توانند برای جمع‌آوری نمونه به کار گرفته شوند.



تاريخ : چهار شنبه 27 ارديبهشت 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

علم

در تمام کشورهای مطرح در عرصه علم و فناوری دولت‌ها نقش بسیار پررنگی در حمایت از فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی در دانشگاه‌هها و دیگر مراکز فعال در این عرصه دارند.

 هر چند تفاوت‌هایی در نحوه حمایت دولت‌های پیشرو از سازمان‌ها و مراکز علمی وجود دارد اما می‌توان از اکثر آنها به عنوان نمونه‌های موفق در این رابطه یاد کرد.

سازمان یونسکو نیز در این زمینه مجموعه راهکارهایی ارائه کرده است که مهم‌ترین بخش‌های آن در ادامه مورد بررسی قرار می‌گیرد.

رابطه بین دولت‌ها و مراکز تولید علم و سازمان‌های دانش‌بنیان رابطه‌ای دوطرفه است و سرمایه‌گذاری دولت در این مراکز می‌تواند در آینده نزدیک آورده اقتصادی مناسبی برای دولت‌ها داشته باشد.

به همین دلیل دولت‌ها می‌بایست با اتخاذ سیاست‌های مناسب، برنامه‌ریزی دقیق و شراکت با سازمان‌های علمی از این فرصت‌های اقتصادی نهایت استفاده را ببرند.

 دولت‌ها در دنیای امروز باید ارزیابی مجددی بر اختصاص منابع در زمینه علم و فناوری داشته باشند و بعلاوه تلاش کنند بازخورد بهتر و بیشتری از سرمایه‌گذاری‌های خود بدست آورند.

برای پیشبرد فعایت‌های علمی و دانش‌بنیان دولت‌ها باید امکانات مالی را تا حد ممکن فراهم کرده و همچنین در صورت‌ نیاز با این مراکز شراکت کنند تا سرعت پیشرفت طرحها کند نشود.

یکی از مواردی که توجه ویژه دولت‌ها را می‌طلبد، ایجاد شبکه‌های دانش و اطلاعات است تا در آنها صاحبان کسب‌وکارهای علمی بتوانند به خوبی با هم در ارتباط باشند و نیازهای خود را برطرف کنند.

یونسکو در مقاله خود به چند فاکتور مهم برای برنامه‌های آتی دولت‌ها اشاره کرده است:

1- دولت‌ها باید همواره به طرح‌های علمی که می‌توانند در کوتاه‌مدت عملیاتی شوند، به دید یک فرصت مناسب اقتصادی نگاه کنند و به عنوان شریک در آغاز مسیر حاضر باشند تا پس از کسب نتایج مناسب آن شرکت یا سازمان امکان خصوصی‌سازی داشته باشد.

2- پارلمان‌ها و مجالس قانون‌گذاری باید موانع و برخی از قوانین سخت را از سر راه سازمان‌های فعال در عرصه‌های علمی و فناوری کنار بزنند تا روند رشد این مراکز با سرعت خوبی ادامه پیدا کند.

3- دولت‌ها از برنامه‌هایی حمایت کنند که بیشتر در راستای زندگی بهتر و رفع چالش‌های ملی و جهانی هستند و در صورت امکان به جذب سرمایه‌های بین‌المللی نیز روی بیاورند.

در ادامه به بررسی نحوه فعالیت موفق‌ترین دولت‌ها و دیگر مراکز حمایتی در کشورهای مختلف می‌پردازیم:

ژاپن؛ غول دنیای فناوری و الکترونیک

در ژاپن اختصاص بودجه‌های حمایتی به طرح‌های علمی فقط با تایید "کمیته مستقل مدیریت منابع"(IAIs) امکان‌پذیر است. این کمیته مسئول بررسی تمامی طرح‌های علمی، تشخیص طرح‌های دارای صلاحیت، تخصیص بودجه حمایتی، حمایت سازمانی و اعطای مجوزهای مورد نیاز برای طرح‌های علمی در ژاپن است.

این کمیته متشکل از دو بخش مجزاست. بخش اول از تمام آژانس‌های حمایتی دولتی ژاپن که در زمینه علم و فناوری فعالیت می‌کنند، تشکیل می‌شود.

آژانس‌هایی نظیر "آژانس علم و فناوری ژاپن"(JST)، "انجمن ارتقای علم ژاپن"(JSPS) و "سازمان توسعه انرژی‌های نو"(NEDO) در بخش اول این کمیته فعالیت می‌کنند.

در بخش دوم آژانس‌های تحقیقاتی مستقل و غیردولتی هستند که در زمینه‌های مختلف از جمله علوم پایه، مهندسی و صنایع مختلف فعالند.

تمامی محققان و دانشگاه‌های ژاپن طرح‌های خود در زمینه‌های مختلف را به وزارتخانه متبوع و یا سازمان‌های مرتبط ارائه می‌کنند و در صورتی که طرح‌های آنها بتواند نظر موافق کمیته مستقل را جلب کند، تحت حمایت دولت قرار می‌گیرند و می‌توانند از بودجه و امکانات دولت استفاده کنند.

آلمان؛ حمایت مداوم دولت‌ها در 200 سال اخیر

از قرن بیستم نام آلمان همواره به عنوان مهد دانشمندان بزرگ بر سر زبان‌ها بوده است و این موضوع نشان‌دهنده اهتمام ویژه دولت‌های این کشور در موضوع مطالعات علمی بوده است.

در دوره جنگ جهانی دوم نیز آلمان تحت حکمرانی نازی‌ها توانست به پیشرفت‌های چشمگیری دست یابد و پس از تقسیم آن به دو کشور غربی و شرقی، نام آلمان غربی با پیشرفت‌های صنعتی گره خورد.

در حال حاضر بسیاری از پروژه‌های تحقیقاتی مورد نظر اتحادیه اروپا از سوی دانشگاه‌ها، موسسات علمی و صنایع آلمانی و تحت حمایت دولت این کشور به نتیجه می‌رسد.

سیاست‌های دولت فدرال آلمان برای حمایت از طرح‌های مختلف به سه دسته تقسیم می‌شود:

1- راهبرد تعالی علمی

 این راهبرد مجموعه برنامه‌هایی با هدف بهبود جایگاه آلمان به عنوان یک کشور برجسته برای تحقیق در درازمدت در عرصه بین‌المللی است.

توسعه دانشگاه‌های آلمان، حمایت از پژوهش‌های با استاندارد بالا و تسهیل همکاری در سیستم پژوهش‌های علمی و دانشگاهی از مهمترین سیاست‌های دولت فدرال آلمان است که از سال 2005 آغاز شده است.

2- راهبرد حمایت از فناوری‌های برتر

آلمان برنامه‌ ویژه‌ای برای اختراعات و نوآوری دارد و قصد دارد به قطب اختراعات و فناوریهای برتر(High-Tech) تبدیل شود.

در این راهبرد دولت آلمان تلاش می‌کند از طرح‌ها و ایده‌هایی که قابلیت عملیاتی‌سازی‌ و صنعتی شدن حمایت همه‌جانبه داشته باشد.

افزایش سرعت رسیدن ایده‌ها به مرحله عمل مهمترین هدف دولت آلمان برای طرح‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها است.

3- راهبرد تحقیقات و آموزش بین‌المللی

دولت آلمان برای مسائل و چالش‌های علمی بین‌المللی موجود نیز برنامه‌ دارد. در پایگاه اینترنتی وزارت آموزش و تحقیقات آلمان آمده است که با توجه به اینکه 90 درصد علم و دانش جهان در خارج از آلمان تولید می‌شود به همین دلیل انجام فعالیت‌های علمی و تسهیل امکان انجام تحقیقات دانشگاهی و علمی بین‌المللی از اولویت‌های دولت المان است.

مطرح شدن آلمان به عنوان یک مقصد مطلوب برای دانشجویان خارجی و استفاده از توانمندی‌های محققان بین‌المللی یکی از مهمترین اهداف این راهبرد محسوب می‌شود.

 رایگان بودن تحصیل در دانشگاه‌های آلمان برای دانشجویانی که به زبان آلمانی مسلط هستند از جمله نتایج این راهبرد است.

آمریکا؛ نظام آموزش عالی در مستقل‌ترین وضعیت ممکن

مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی در آمریکا نیازهای مالی خود را از منابع مختلفی تامین می‌کنند و دولت بیشتر نقش سرمایه گذار دارد.

کارآفرینی دانشگاه‌های آمریکا یکی از مهمترین و پایه‌ای ترین مسائلی است که در سیاست‌های کلان آموزش عالی این کشور تعریف شده است. بسیاری از دانشگاهها تلاش می‌کنند تا از وابستگی خود به دولت بکاهند و در مسیر استقلال بیشتر گام بردارند.

کالج‌ها و دانشگاه‌ها در آمریکا می‌توانند خصوصی یا دولتی باشند اما در دولت فدرال وزارتخانه‌ای که متولی تحصیلات تکمیلی در کشور باشد وجود ندارد و ریاست دانشگاه‌ها معمولاً توسط هیئت امنا یا هیئت مدیریت دانشگاه‌ها تعیین می‌شوند.


در آمریکا بودجه دانشگاه‌های دولتی عموماً توسط دولت محلی و همچنین از محل کمکهای مالی افراد و شرکتهای خصوصی تأمین می‌شود. بخش عمده‌ای از منابع مالی دانشگاه‌های ایالتی از محل مالیات های پرداختی شهروندان همان ایالت تأمین می‌شود. در نتیجه شهریه دانشگاه‌های دولتی برای شهروندان ساکن هر ایالت – که مالیات هایشان را به موقع پرداخته باشند- ارزانتر خواهد بود و دانشجویانی که از ایالت ها یا کشورهای دیگر به هر دانشگاه وارد می‌شوند شهریه سنگین تری پرداخت می‌کنند.

بطور مثال دانشگاه هاروارد با سرمایه کل ۲۹ میلیارد دلاری خود یک دانشگاه تماماً خصوصی است که بودجه سالیانه خود را از منابع گوناگون مانند صنعت، پروانه اکتشاف و اختراع، سرمایه داران و همچنین از دایره فارغ التحصیلان خود تامین می‌کند.

دانشگاه‌های آمریکا از نظر تصمیم گیری و اختیارات، به شدت (نسبت به دولت فدرال) غیر متمرکز عمل می‌کنند؛ و این برگرفته از متمم دهم قانون اساسی ایالات متحده آمریکا است.

یکی از دلایل مهم موفقیت دانشگاه‌های آمریکایی در سالیان متمادی، حمایت روزافزون نهادهای غیر دولتی، شرکت‌ها، و افراد خیّر آمریکا از نظام آموزش عالی کشورشان بوده‌است. این فرهنگ وقف به موسسات فرهنگی در دنیا کم‌نظیر است.

تنها در سال ۲۰۰۷، دانشگاه‌های آمریکا مجموعاً مبلغ ۳۰ میلیارد دلار هدایای نقدی دریافت نمودند.

از مهمترین حامیان مالی آموزش عالی در تاریخ آمریکا می‌توان افرادی همچون خانواده راکفلر، اندرو کارنگی و وندربیلت را نام برد که حق زیادی بر گردن موفقیت امروزی دانشگاههای بزرگ و سرشناس آمریکا دارند.

بزرگترین هدیه در تاریخ آموزش عالی آمریکا از آنِ بنیاد بیل و ملیندا گیتس است که مقدار آن افزون بر یک میلیارد دلار بوده است و بزرگترین دریافت کنندهٔ یک هدیه دانشگاه کلتک است که هدیه ای ۶۰۰ میلیون دلاری دریافت نمود.

نقش دولت‌های فدرال و دولت‌ مرکزی آمریکا در دانشگاه‌های غیردولتی بیشتر به عنوان سرمایه‌گذار و حامی طرح‌های علمی و تحقیقاتی است.

ارگان‌های دولتی همانند موسسات ملی بهداشت ایالات متحده آمریکا، وزارت نیرو ایالات متحده آمریکا، و بنیاد ملی علوم آمریکا نقش بسیار عمده‌ای را در تامین مخارج پژوهشی دانشگاه‌ها بر عهده دارند و با توجه به نوع تحقیقات و نتایج آن اقدام به سرمایه‌گذاری در این بخش‌ها می‌کنند.

چین؛ دومین اقتصاد پرقدرت دنیا

چین معمولاً به عنوان یک ابرقدرت جدید بالقوه توصیف می‌شود و بسیاری از تحلیلگران معتقدند پیشرفت اقتصادی سریع، توانایی نظامی فزاینده، جمعیت بسیار زیاد و تأثیرگذاری روبه رشد بین‌المللی نشانه‌هایی هستند که از نقش برجسته جهانی این کشور در قرن بیست‌ویکم حکایت می‌کنند.

چین به عنوان دومین اقتصاد قدرتمند جهان قصد دارد از قدرت اقتصادی خود برای پیشرفت در زمینه‌های مختلف علمی، دانشگاهی و فناوری استفاده کند.

این برنامه قصد دارد تا توانایی چین را در تمام عرصه‌های اصلی علم و فناوری از جمله مهندسی، پزشکی، فضا و قابلیت‌های نظامی بهبود ببخشد.

آمارها نشان می‌دهد که چین به خوبی در این مسیر حرکت می‌کند و تغییرات ملموسی در عرصه‌های مختلف حس می‌شود.

در سال 2015 دولت این کشور بودجه 1.42 تریلیون یوآن (213.4 میلیارد دلار) را برای حمایت از طرح‌های علمی به تصویب رساند که در دنیا رتبه دوم را برای بودجه‌های علمی به خود اختصاص داد. رشد اقتصادی چین سبب افزایش 35 درصدی بودجه تحقیقات علمی شده است.

در سند مصوب هیئت دولت چین به این نکته اشاره شده است که این کشور باید به عنوان یک رقیب جدی برای دیگر کشورهای فعال در عرصه علم و فناوری مطرح شود و در این راستا گسترش دانشگاه‌های این کشور در دستور کار قرار گرفته است.

دانشگاه‌های چین در سال‌های اخیر به خاطر حمایت‌های جدی دولت این کشور بسیار گسترش پیدا کرده‌اند و تمرکز ویژه‌ای بر روی همکاری با دیگر دانشگاه‌های جهان و شرکت در تحقیقات بین‌المللی دارند.

تلاش برای جذب محققان و دانشجویان خارجی برجسته بخش دیگری از برنامه‌های دانشگاه‌های این کشور است.

حضور دولت چین در دانشگاه‌های این کشور و جهت‌دهی به برنامه‌های آنها شدیدا حس می‌شود.

آموزش محققان برجسته و بااستعداد برای تضمین آینده علمی چین یکی از دغدغه‌های اصلی برنامه‌ریزان عرصه آموزش عالی چین بوده است.

علاوه بر برنامه‌های ویژه برای حمایت از دانشگاه‌ها، ساخت و گسترش مراکز تحقیقاتی در شهرهای بزرگ نظیر پکن و شانگهای از اولویت‌های دولت چین است.

سوئد؛ بزرگترین حامی علم در اسکاندیناوی

دولت سوئد با سرمایه‌گذاری پنج میلیارد دلاری در زمینه علم و فناوری بزرگترین حامی تحقیقات علمی در منطقه اسکاندیناوی محسوب می‌شود.

در کنار دولت، این کشور آژانس‌های علمی حمایتی و همچنین صنایع بزرگ سوئدی در حمایت از تحقیقات علمی و دانشگاهی نقش دارند.

در کنار منابع داخلی، مراکز تحقیقاتی در سوئد از اتحادیه اروپا نیز کمک‌های مالی، تجهیزاتی و علمی دریافت می‌کنند.

در سوئد چهار آژانس دولتی حمایتی عمده وجود دارد که به حمایت از طرح‌های تحقیقاتی در تمامی رشته‌های پرطرفدار از جمله مهندسی، پزشکی، فناوری‌های روز و علوم انسانی اشتغال دارند.

در بین این آژانس‌ها بیشترین مبلغ اختصاص‌یافته برای حمایت از تحقیقات در حدود 5.5 میلیارد کرون (618 میلیون دلار) بوده است.

علاوه بر آژانس‌های دولتی، چندین آژانس حمایتی خصوصی در این کشور فعال هستند که با توجه به سیاست‌های علمی و تحقیقاتی خود به حمایت از طرح‌های مختلف می‌پردازند.

برای نمونه این مراکز در پنج سال گذشته بیش از 450 میلیون دلار به مراکز دانشگاهی و آموزش عالی در سوئد کمک کرده‌اند.

جامعه مبارزه با سرطان سوئد یکی دیگر از این مراکز است که 44 میلیون دلار به تحقیقات انجام شده در این زمینه کمک کرده است.

در کنار آژانس‌های حمایتی، بنیادهای موقوفه زیادی در سوئد فعالند که نقش مهمی در حمایت از تحقیقات علمی دارند. بسیاری از این مراکز در سال‌های دهه 90 میلادی تاسیس شده‌اند و سالانه مجموعا حدود 135 میلیون دلار به  تحقیقات علمی و دانشگاهی کمک می‌کنند.

توانمندی علمی سوئد به خاطر حمایت‌های همه‌جانبه از سوی دولت و دیگر مراکز حمایتی، رشد قابل توجهی داشته است.



تاريخ : چهار شنبه 27 ارديبهشت 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

اینستاگرام با به‌روزرسانی نسخه‌ی ۱۰.۲۱، سرانجام پای افکت‌های واقعیت افزوده را به اپلیکیشن خود باز کرد. از آنجایی که این افکت‌ها در اسنپ چت و MSQRD از محبوبیت غیرقابل تصوری در بین کاربران برخوردار هستند، انتظار می‌رفت که اینستاگرام خیلی زودتر از این‌ها چنین قابلیتی را به اپلیکیشن خود اضافه کند. حال در نسخه ۱۰.۲۱ انتظار کاربران اینستاگرام به پایان رسید و افکت‌های واقعیت افزوده در اینستاگرام در دسترس کاربران قرار گرفتند.

واقعیت افزوده

اگرچه تعداد این افکت‌ها فعلا به ۸ نمونه خلاصه شده است؛ اما مطمئنا اینستاگرام برنامه‌های ویژه‌ای برای این بخش دارد و به‌زودی شاهد اضافه شدن تعداد بیشتری از افکت‌های واقعیت افزوده خواهیم بود. برای استفاده از این ویژگی کافی است دوربین داخلی اینستاگرام را اجرا کنید و با لمس آیکون جدیدی که به این صفحه اضافه شده است، به لیست افکت‌های واقعیت افزوده دسترسی داشته باشید.

استفاده از هشتگ در استوری

علاوه بر این، امکان استفاده از هشتگ‌ در استوری نیز به برنامه اضافه شده است. از این پس می‌توانید با قرار دادن # در ابتدای کلمات دلخواه خود، در بخش ابزار متنی، روی استوری‌های خود هشتگ ایجاد کنید و به موضوعات دلخواه خود لینک دهید.

امکان Eraser Brush

امکان بسیار جذاب دیگری که به این به‌روزرسانی اضافه شده، خلق آثار هنری و خلاقانه به کمک Eraser Brush است. به کمک این قابلیت یک لایه رنگ کامل روی عکس یا ویدیوی شما ظاهر خواهد شد و شما می‌توانید با براش پاک‌کننده، طرح دلخواه خود را روی این لایه رنگی حذف کنید تا عکس یا ویدیو در زیر آن نمایش داده شود. تصویر بالا به‌طور کامل گویای این ویژگی جذاب است.

ویدیوهای Rewind 

ویدیوهای Rewind امکان جدید دیگری است که در این بروزرسانی در اختیارتان قرار خواهد گرفت و به کمک آن می‌توانید ویدیوهای ضبط‌شده‌ی خود را از انتها به ابتدا پخش و منتشر کنید.

 

دانلود اپلیکیشن


تاريخ : سه شنبه 26 ارديبهشت 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 1561 1562 1563 1564 1565 ... 3356 صفحه بعد